Charles wil het anders doen

Charles wil het anders doen

Hij wil volgens anonieme bronnen vooral niet in Buckingham Palace wonen. Prins Charles zou andere plannen hebben met het paleis, als hij straks aan de macht is.

De prins zou plannen hebben om van het paleis meer een soort ‘hoofdkantoor' te maken, waar personeelskantoren zitten, staatsbanketten en recepties worden gehouden en het publiek naar hartenlust op bezoek mag. Ondertussen wil hij zelf veel liever in zijn huidige woning, Clarence House, blijven wonen.

Charles woont nu in Clarence House.

Charles wil het anders doen

Geen fan“Hij is geen fan van ‘the big house’, zoals hij het paleis altijd noemt”, deelt een insider met The Sunday Times. “Hij ziet het zeker niet als zijn toekomstig thuis, of een huis dat past in een moderne wereld. Het onderhoud alleen al.”

Open voor publiekHoewel zijn woordvoerders het vooralsnog ontkennen, zou Charles er veel meer voor voelen om Buckingham Palace zo veel mogelijk open te stellen voor publiek. Dat kan nu alleen in de maanden juli, augustus en september, als de koningin in Schotland is voor haar ‘zomervakantie’.

Charles wil het anders doen

Geen fijn 'woonhuis'Prins William zou het helemaal eens zijn met het plan van zijn vader. Ook hij ziet een leven in het paleis met 775 kamers (nog) niet zitten. Hij is niet de eerste: koningin William IV (die in 1830 aan de macht kwam) bleef óók elders wonen. Zelfs de queen zelf is niet de grootste fan van Buckingham Palace als woonhuis: zij brengt veel meer tijd door in Windsor Castle en haar buitenverblijven.

Charles wil het anders doen