Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Charles vreest voor serie The Crown

Waar wij reikhalzend uitkijken naar het derde seizoen van The Crown, houden ze in het Britse koningshuis hun hart vast. Vooral prins Charles schijnt 'm te knijpen voor wat er komen gaat nu hij een grotere rol gaat spelen in de Netflix-serie. In seizoen drie maken we een tijdsprong naar de vroege ...

Charles vreest voor serie The Crown

Waar wij reikhalzend uitkijken naar het derde seizoen van The Crown, houden ze in het Britse koningshuis hun hart vast. Vooral prins Charles schijnt 'm te knijpen voor wat er komen gaat nu hij een grotere rol gaat spelen in de Netflix-serie.

In seizoen drie maken we een tijdsprong naar de vroege twenties van de kroonprins en maken we ook al kennis met Camilla. In seizoen vier, dat ook al is opgenomen, verschijnt ook Diana ten tonele. En dat betekent, als de populariteit van seizoen één en twee enige indicatie is, dat de spotlights de komende jaren extra fel op prins Charles zullen schijnen.

The Crown staat bekend om zijn waarheidsgetrouwe royal looks, maar over de waarheid van de verhaallijnen wordt getwist

Uit de vergetelheid

Zo zorgde de serie voor een ware populariteitsrevival van prinses Margaret, en kwamen de queen en (met name) prins Philip er in de eerste twee seizoenen niet altijd genadig van af. Elke keer als er een nieuw seizoen van The Crown is, doen er weer allerlei oude verhalen de ronde over het Britse koningshuis. Verhalen die ze zelf misschien liever zouden vergeten.

Nu is het de beurt aan prins Charles, die een steeds grotere rol gaat spelen in de serie terwijl zijn ouders meer naar de achtergrond verdwijnen. En dat zit de prins niet lekker, deelt een insider met The Sun. Of nou ja: officieel zit het zijn personeel niet lekker.

De jonge jaren van Charles in de serie, versus reality.

Paranoïde

"De staf van Charles is diep paranoïde over The Crown", aldus de insider. "Ze werken al tijden aan zijn populariteit, maar de komende twee seizoenen van de serie zoomen in op zijn gedrag, zeker rondom zijn huwelijk met Diana en de affaire met Camilla. De timing is desastreus, omdat Charles juist wat aan populariteit heeft gewonnen de laatste jaren."

Daarom zouden de PR-mensen van Clarence House nu hun best doen om de prins zo ver mogelijk weg te houden bij alles The Crown. Dat dat nog niet eenvoudig is bleek wel toen actrice Olivia Colman (the queen herself in de komende twee seizoenen) dit weekend een titel kreeg uit handen van prinses Anne.

Verbannen van première

Het is het devies om de sterren van de serie niet uit te nodigen voor evenementen waar Charles zelf ook is, deelt de bron. "Hij weigert naar events te gaan waar zij ook aanwezig zijn." Hetzelfde zou gelden voor events met William en Harry, wordt gefluisterd.

Zo geschiedde het dat prins Charles, prins William én prins Harry in april wél aanwezig waren bij de première van de Netflix-serie Our Planet van Sir David Attenborough, maar geen van de sterren van The Crown. Terwijl dat aanvankelijk wel de bedoeling was geweest. "Het was de consensus dat dat zou afleiden van Our Planet", sust een paleismedewerker nog. "Maar dat was niet de beslissing van prins Charles zelf."

Open brief

Toch zijn de geruchten dat de royal family zich moedwillig ver weg houdt van de serie niet van de lucht. Vorige maand schreef de persoonlijke communicatieman van koningin Elizabeth, Donal McCabe een open brief aan de Britse krant The Telegraph om te laten weten dat de royal family de handen van de serie aftrekt.

"We snappen dat het publiek geniet van deze fictieve interpretatie van de geschiedenis, maar ze moeten wel weten dat het royal household niets te maken heeft met de interpretaties van het programma. De serie wordt zonder goedkeuring van de familie gemaakt, en de familie zal nooit zeggen dat de show ook daadwerkelijk klopt."

Beeld: ANP/Netflix

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in