Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Camilla en Beatrice schieten Elizabeth te hulp

De koningin schakelt hulptroepen in. Natuurlijk is er altijd een plan voor als koningin Elizabeth eens onwel is, of gewoon moe of op reis, en daardoor niet al haar vele taken op kan pakken. Maar dat plan kan wel een update gebruiken. De Grote Vier Voor gelegenheden waarin Queen Elizabeth zelf eve...

Camilla en Beatrice schieten Elizabeth te hulp

De koningin schakelt hulptroepen in.

Natuurlijk is er altijd een plan voor als koningin Elizabeth eens onwel is, of gewoon moe of op reis, en daardoor niet al haar vele taken op kan pakken. Maar dat plan kan wel een update gebruiken.

De Grote Vier

Voor gelegenheden waarin Queen Elizabeth zelf even niet kan, zijn er in Groot-Brittannië vier Counsellors of State aangewezen. Die namens haar kunnen waarnemen, zeg maar. Dat zijn al jaren prins Charles, prins William, prins Andrew en prins Harry. De vier eerste troonopvolgers van boven de 18. Maar eh, dat is nu natuurlijk gecompliceerd.

Omdat Harry naar Amerika is vertrokken en geen working royal meer is. En omdat Andrew niet echt in een positie is om nog iets en plein public te doen. Hoog tijd voor De Counsellors 2.0 dus.

Flinke taak

Waarbij twee nieuwe namen naar voren worden geschoven, voor nu alleen nog door de geruchtenmolen maar binnenkort wellicht in een officiëlere hoedanigheid: schoondochter Camilla, en kleindochter Beatrice.

Hen wacht een flinke taak, want Charles en William zijn natuurlijk al loeidruk met hun eigen taken. Niet dat Camilla en Beatrice niets doen, maar zij hebben nou eenmaal meer tijd te vergeven aan de queen. Bovendien zou Camilla als Charles ooit koning wordt tóch Counsellor worden. Dat moment schijnt nu naar voren te worden gehaald.

Pas bevallen

Prinses Beatrice wordt genoemd omdat zij de oudste dochter is van Andrew en hem dus logischerwijs kan opvolgen. Enige probleem: zij is ook geen werkende royal, heeft een eigen baan bij een softwarebedrijf én krijgt niet betaald voor haar royal-taken. Maar daar kán nu dus verandering in komen.

Mocht Bea voor de eer bedanken (ze is pas bevallen van haar eerste kindje, het zou haar vergeven kunnen worden), dan zouden prinses Anne of prins Edward ook goede kanshebbers zijn volgens paleisbronnen.

Schoorvoetend

Hoe het ook uitpakt: de komende jaren zullen de gezichten van het Britse koningshuis langzaam een beetje veranderen en zal de queen toch echt een stapje terug moeten doen. Een zeer schoorvoetend stapje, zoveel is wel duidelijk.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in