Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Broer Diana: ‘Vergeet haar niet’

In een nieuwe Amerikaanse documentaire spreekt Charles Spencer, de jongere broer van prinses Diana, openhartig over haar nalatenschap. Ze ligt begraven op zijn thuisgrond, en hij sprak op haar begrafenis. Charles Spencer en zijn oudere zus Diana hadden altijd een bijzondere band. Dat is na haar o...

Broer Diana: ‘Vergeet haar niet’

In een nieuwe Amerikaanse documentaire spreekt Charles Spencer, de jongere broer van prinses Diana, openhartig over haar nalatenschap.

Ze ligt begraven op zijn thuisgrond, en hij sprak op haar begrafenis. Charles Spencer en zijn oudere zus Diana hadden altijd een bijzondere band. Dat is na haar overlijden niet veranderd. Nu spreekt hij in een nieuwe documentaire over die noodlottige dag, en de nasleep ervan.

Lees ook: ‘Diana was een ondeugende mama’

“William en Catherine zijn nu bijna dezelfde leeftijd als Diana toen ze overleed”, vertelt hij in de documentaire The Story of Diana. “Ik vind het fijn om te zien hoe haar familie nog altijd met respect opkijkt tegen wie ze was, en wat ze voor de wereld betekende. Dat is toch fantastisch?”

‘Ik zie Diana in William en Harry’

Charles geniet ervan hoeveel zijn neven op hun moeder lijken, zegt hij ook. “Ik vind het heerlijk om te zien hoe William en Harry met mensen omgaan. Op een heel gemakkelijke manier. Op die momenten zie ik hun moeder in ze.”

De geschiedenisboeken in

Hij hoopt dat Diana, ook na het twintigste jubileum van haar overlijden, nooit vergeten wordt. “Het is juist nu belangrijk om over haar te blijven praten. Na twintig jaar verschuift iemand van een modern persoon naar een historisch figuur. En Diana verdient een plekje in de geschiedenisboeken. Ik hoop dat mensen onder de 35, die haar waarschijnlijk niet herinneren, weten dat ze een bijzondere vrouw was, niet alleen een mooie vrouw.”