• Royalty

Britse royals kijken massaal naar The Crown

Britse royals kijken massaal naar The Crown

Zelfs koningin Elizabeth heeft een aflevering gezien van de Netflix-serie The Crown. Maar wat vinden de Windsors er nou precies van?

Er werd binnen het paleis eerst gespannen gewacht wat het zou worden: een dramaserie over koningin Elizabeth, haar man prins Philip en de rest van haar familie. Kwamen dan alle skeletten uit de kast? Werd de familie te kijk gezet voor het oog van de Netflix-kijkende wereld? Het bleek mee te vallen. Zozeer zelfs, dat queen Elizabeth inmiddels ook achter Netflix heeft plaatsgenomen om het te aanschouwen.

Lees ook: Seizoen 2 van The Crown draait niet om queen Elizabeth

Filmpje kijken?Zoon Edward zou zijn moeder hoogstpersoonlijk voor de televisie gezet hebben. “Hij en Sophie zijn dól op The Crown”, deelt een paleisbron met de Britse krant Sunday Express. “Zij rijden elk weekend naar Windsor Castle voor een diner met de koningin, en kijken aansluitend vaak een film of een serie.” Zo ook The Crown, waarvan de koningin gezegd zou hebben dat ze het een mooie serie vond. “Al vond ze wel dat het te veel gedramatiseerd was.”

TrotsDe enige Britse royal die zich tot nog toe openlijk heeft uitgesproken over haar liefde voor The Crown is trouwens prinses Eugenie. Zij deelde eerder deze maand in Londen met de pers dat ze aan de serie was begonnen. “Het is prachtig gefilmd, de muziek is beeldschoon, het verhaal is geweldig. Ik kijk er vol trots naar. Ik spreek niet namens iedereen, maar dat vond ik er van.”

Het tweede seizoen van The Crown wordt eind dit jaar verwacht op Netflix. Seizoen een nog niet gezien? Bekijk hieronder de trailer.