Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Binnenkijken bij opvanglocatie Het Oude Loo

WIllem-Alexander en Máxima gooien hun deuren open. Soort van. Want hoewel ze natuurlijk niet op Het Oude Loo wonen, is het wel een favoriet vakantieverblijf van de Oranjes. En eentje waar we normaal niet binnen kunnen kijken, want het slot op de Veluwe is écht privéterrein, zelfs binnen het natio...

Binnenkijken bij opvanglocatie Het Oude Loo

WIllem-Alexander en Máxima gooien hun deuren open.

Soort van. Want hoewel ze natuurlijk niet op Het Oude Loo wonen, is het wel een favoriet vakantieverblijf van de Oranjes. En eentje waar we normaal niet binnen kunnen kijken, want het slot op de Veluwe is écht privéterrein, zelfs binnen het nationaal park.

Naar verwachting wonen er de komende tijd zes tot acht gezinnen met in totaal twintig à dertig personen in het slot, allemaal vluchtelingen uit Oekraïne. Dat is zo afgesproken met de koning, die het slot huurt van het Rijksvastgoedbedrijf. De eerste nieuwe bewoners arriveren volgende week.

Het Oude Loo is een jachtslot uit de 15de eeuw, niet ver van Paleis Het Loo. Als kind speelde Willem-Alexander er met zijn broertjes en neefjes, en er worden ook wel eens feesten gehouden in de koninklijke hoek. Lekker in de natuur, ver van nieuwsgierige ogen.

Het 'fotouurtje' van 1989 werd gehouden op Het Oude Loo, Willem-Alexander en zijn broers voelden zich hier van jongs af aan thuis

Die nieuwsgierige ogen konden tot vandaag niet binnenkijken in het landgoed, maar daar komt nu verandering in. De RVD heeft vandaag deze foto's vrijgegeven van het interieur van Het Oude Loo. 

Statige haarden, hoge plafonds, fijne behangetjes... het is duidelijk geen nieuw ingericht slot, maar met een paar familie-touches (en Dora-kinderstoeltjes) wordt het vast een fijne plek voor de vluchtelingen om een beetje tot rust te komen.

Beeld: RVD

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in