Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Bijzondere brieven van Diana onder de hamer

De correspondentie van prinses Diana met een een aidspatiënt die onlangs boven water kwam, bewijst opnieuw wat een warmhartige vrouw ze was… In juli 1996 schreef ene Margaret Bendon een brief aan Diana waarin ze hulp vroeg voor haar vriend Vincent Hickey, die aan aids en darmkanker leed. Hickey w...

Bijzondere brieven van Diana onder de hamer

De correspondentie van prinses Diana met een een aidspatiënt die onlangs boven water kwam, bewijst opnieuw wat een warmhartige vrouw ze was…

In juli 1996 schreef ene Margaret Bendon een brief aan Diana waarin ze hulp vroeg voor haar vriend Vincent Hickey, die aan aids en darmkanker leed. Hickey wilde graag naar Lourdes, maar had daar de middelen niet voor. Diana’s personal assistent reageerde met het bericht dat de prinses het verzoek om hulp in overweging zou nemen.

Al een week later ontving Bendon opnieuw een reactie: een brief met een cheque van 580 pond. Zij en Hickey konden nu daadwerkelijk naar Lourdes gaan.

De handdruk

De brief die nu aan het licht is gekomen, is de warme reactie van Diana op Bendons dankbare brief. Een brief die meteen weer laat zien waarom Diana zo geliefd was. Diana was empatisch en gul naar de kwetsbaren in de samenleving. Ze was al vermaard om haar hulp aan aidsslachtoffers.

Zij opende in 1987 het eerste aidscentrum in Engeland en maakte toen veel los door een aidspatiënt de hand te schudden – zonder handschoen. Deze brief en andere correspondentie worden volgende week geveild.

Deze handdruk heeft geschiedenis gemaakt...