Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Bernhard Jr. en Annette trainen voor de Hollandse 100

Prins Bernhard en prinses Annette bonden gisteren voor het eerst in tijden weer schaatsen onder. Zij beginnen hun training voor de Hollandse 100, over drie weken in Thialf. De afgelopen twee jaar ging het evenement, waarmee geld wordt ingezameld voor wetenschappelijk onderzoek naar lymfeklierkank...

Bernhard Jr. en Annette trainen voor de Hollandse 100

Prins Bernhard en prinses Annette bonden gisteren voor het eerst in tijden weer schaatsen onder. Zij beginnen hun training voor de Hollandse 100, over drie weken in Thialf.

De afgelopen twee jaar ging het evenement, waarmee geld wordt ingezameld voor wetenschappelijk onderzoek naar lymfeklierkanker, niet door vanwege de pandemie. Nu mag en kan het weer, maar het aantal aanmeldingen blijft volgens de prins nog wel een beetje achter.

'Ik kan er niks van'

"Er is dit jaar wat minder belangstelling, maar dat is na de afgelopen twee jaar waarin niks mogelijk was ook logisch", vertelt de prins aan het ANP. "Mensen moeten weer in beweging komen. Je ziet wel dat het enthousiasme groot is."

De eerste oefenrondjes gingen ook voor de prins en prinses niet van harte. "Ik kan er nog steeds niks van", grapte Bernhard. "Maar ik denk wel dat ik tien kilometer kan schaatsen." Prinses Annette heeft er iets minder vertrouwen in. "Vorig jaar hebben we een keer op natuurijs geschaatst en toen ben ik lelijk gevallen." Aiii.

Genezen verklaard

Het goede doel van de Hollandse 100, Lymph&Co is een bijzondere voor de prins en prinses. Bernhard begon de stichting acht jaar geleden zelf toen hij genezen werd verklaard van lymfeklierkanker. De Hollandse 100 houdt in dat deelnemers 10 kilometer schaatsen en 90 kilometer fietsen, en zich natuurlijk laten sponsoren. De opbrengst gaat naar onderzoek in binnen- en buitenland.

Trainen kan nu nog, dus roepen Bernhard en Annette mensen op zich vooral nu nog snel op te geven voor 20 maart.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in