Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Belgische en Luxemburgse royals doen een wens in zoete verjaardagsfoto

Hiep hiep hoera voor Henri en Filip!

royals

Het is dubbel feest bij onze zuiderburen! De Luxemburgse royals groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa bezoeken de Belgische koning Filip en koningin Mathilde tijdens een staatsbezoek. Beide royals hadden toevallig een jarige in de familie. Waarom niet meteen twee vliegen in één klap slaan en die verjaardagen samen vieren?

Gezellige verjaardag

Deze speciale aangelegenheid leverde een prachtig kiekje op. We zien de heren samen een heerlijke frambozentaart vasthouden, en zelf tegelijkertijd de kaarsen uitblazen. De warme vriendschap spat van de foto af. Wat ons betreft nu al hét hoogtepunt van dit bezoek! Vandaag heeft groothertog Henri de leeftijd van 69 bereikt, en gisteren mocht koning Filip al 64 kaarsjes uitblazen.

Dat de verjaardagen samenvallen met het staatsbezoek vinden we dan ook een ontzettend mooie bezegeling van zowel een mooie vriendschap als een innige familieband. Voor wie het nog niet wist, de twee heren zijn naast goede vrienden namelijk ook nog eens volle neven. Prinses Joséphine-Charlotte is namelijk de zus van Filips vader, die trouwde met de Luxemburgse groothertog Jean, Henri’s vader.

Staatsbezoek

De reden dat de heren samen hun verjaardag hebben kunnen vieren, is het staatsbezoek van de Luxemburgse royals aan het Belgische koningshuis, dat officieel vanaf vandaag tot 18 april duurt. Zou dit expres zo uitgekiend zijn? Zo te zien ging dat staatsbezoek gisteren hoe dan ook feestelijk van start onder het genot van een lekker stuk taart!

Het is niet vreemd dat Filip en Mathilde op bezoek zijn in België. Als goed bevriende buurlanden bezoeken de royal families elkaar met enige regelmaat. Zo bezochten Filip en Mathilde in 2019 de royals in Luxemburg, en waren de rollen afgelopen september omgedraaid in Brussel. Hopelijk is de rest van het bezoek net zo genieten als tijdens het vieren van de verjaardagen!

Royalty
  • Beau Monde, X, Belgian Royal Palace – Bas Bogaerts
  • NL Beeld