Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

België: trouwdatum prinses Maria Laura bekend!

De bruiloft heeft plaats in Brussel. Heerlijk, een royal wedding om naar uit te kijken. Belgische prinses Maria Laura (33) stapt op zaterdag 10 september in het huwelijksbootje met haar verloofde William Isvy, melden Belgische media. De bruiloft vindt plaats in Brussel, in de Sint-Michiels en Sin...

België: trouwdatum prinses Maria Laura bekend!

De bruiloft heeft plaats in Brussel.

Heerlijk, een royal wedding om naar uit te kijken. Belgische prinses Maria Laura (33) stapt op zaterdag 10 september in het huwelijksbootje met haar verloofde William Isvy, melden Belgische media.

De bruiloft vindt plaats in Brussel, in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal, waar ook koning Filip en koningin Mathilde zijn getrouwd. Waar het wettelijke huwelijk plaatsvindt is niet bekendgemaakt.

Maria Laura (rechts) is de oudste dochter van prinses Astrid en prins Lorenz en een nicht van de Belgische koning Filip. Waar en wanneer het koppel elkaar ontmoet heeft, is niet helemaal duidelijk. Mogelijk vond de ontmoeting plaats op de werkvloer, aangezien zij beiden in Londen wonen en werken. Maria Laura is klimaatanalist bij de ngo CIFF. William Isvy, zoon van een Britse moeder en een Frans-Marokkaanse vader, werkt in het vermogensbeheer. Hij is een fervent tennisser en reiziger, twee interesses die hij volgens het paleis met prinses Maria Laura deelt.

Eind vorig jaar kondigde het paar hun verloving aan en ontving een maand later de zegen van de koning, die nodig was voor Maria Louisa om haar plek in de lijn van troonopvolging te behouden (ze staat op no 9, dus de kans is klein dat ze ooit aan de bak moet). 

De prinses leeft grotendeels onder de radar, hoewel haar bruiloft beslist een media-event zal worden. Ze is een van de minst bekende royals van het Belgische Koninklijk Huis. 

Maria Laura (naast haar vader) met haar ouders, broers en zussen

Twee jaar geleden onthulde het boek Prinsessen van België van journalisten Joëlle Vanden Houden en Brigitte Balfoort echter dat Maria Louisa en haar broer Amadeo destijds de eerste jonge royals waren die naar een gewone school gingen. Op het jezuïetencollege Saint-Jean Berchmans werd ze zo gepest dat haar ouders haar overplaatsen naar een kostschool in Waterloo, waar ze in 2005 een erg naar busongeluk meemaakte.

Maria Laura, hier met haar zusje prinses Maria Louisa, is naast prinses van Belgie, aartshertogin van Oostenrijk-Este, als keizerlijke hoogheid prinses van Oostenrijk en als koninklijke hoogheid ook nog prinses van Bohemen, Hongarije en Modena.

Ze studeerde Chinees (ze spreekt Engels, Frans, Nederlands en Duits) aan de SOAS University (School of Oriental and African Studies), studeerde aan het Nationaal Instituut voor Oosterse Talen en Beschavingen in Parijs en woonde een jaar in China. 

Elisabetta (Lili) Rosboch von Wolkenstein en prins Amedeo, schoonzus en broer van Maria Laura in 2017.

Tegenwoordig werkt ze als analist bij de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling in Londen, de stad waar ze haar toekomstige echtgenoot, William Isvy, ontmoette. 

Hij is de zoon van een Britse moeder en een Franse vader van Marokkaanse afkomst en werd geboren in Parijs, maar bracht zijn jeugd en puberjaren door in Londen voordat hij economie studeerde in Canada. Hij keerde terug naar de Britse hoofdstad en woont en werkt daar als vermogensbeheerder van een bank.

Foto's (c) Getty Images, Brunopress, Belgische Monarchie en PPE Agency

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in