Bakken: de scones van The Queen

Bakken: de scones van The Queen

Pinksterbakproject: royally approved zoetwaar!

Dit jaar geen garden party's bij Buckingham Palace. Gelukkig denkt de Royal Family een beetje mee en biedt de royalchef via Instagram een baktutorial aan voor de beroemde scones van Queen Elizabeth.

Het is geen Máxima die zelf koekjes bakt, maar evengoed worden we blij van een lekkere scone met royal randje. Zo maak je ze.

Ingrediënten:

- 500 gram tarwebloem- 28 gram bakpoeder- 94 gram boter- 86 gram suiker- 2 eieren- 140 ml karnemelk- 100 gram rozijnen (30 minuten geweld in heet water)

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 180 graden- Meng de bloem, het bakpoeder, de boter en de suiker in een kom tot een kruimelige mix- Meng in een andere kom de eieren met de karnemelk- Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten- Meng tot er een glad deeg ontstaat- Voeg de rozijnen toe tot die goed gemengd zijn- Haal het deeg uit de kom, sla plat en laat afgedekt ongeveer 30 minuten rusten- Rol het deeg uit tot een dikte van 2,5 centimeter en snijd in de gewenste vorm- Laat 20 minuten rusten- Klop een ei los en kwast deze over de bovenkanten van de scones- Bak gedurende 10-12 minuten tot goudbruin- Laat afkoelen en serveer met jam en clotted cream

Je eigen garden party, maar dan gewoon thuis!

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in