Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Aruba: Oranjes samen rood-wit-blauw

Het is een fijn gecoördineerd modeplaatje zo (tot de koning het te warm krijgt dan).

Oranjes Aruba

De Oranjes zijn gearriveerd op Aruba! De PH-GOV vloog gisteren al in met personeel en koffers, net als de voltallige Nederlandse pers. Wat betekende dat Willem-Alexander, Máxima en Amalia gisteravond het eiland/het hotelrestaurant even voor zich alleen hadden.

Ook wel even lekker, op zo’n tweeweekse reis waar werkelijk álle ogen op je gericht zijn.

Vanochtend was het uiteraard niet anders, want ook op eiland twee van de tour d’Orange is er veel aandacht voor het koningspaar en hun dochter. Zij lieten zich voor het eerst zien op de luchthaven Reina Beatrix (blijft leuk), waar ze begroet werden door de gouverneur en de minister-president van het eiland én de directeur van de luchthaven. Die het natuurlijk dolletjes vindt, zo’n vliegende koning, nu nog strak in het pak voor de start van het programma.

Wij worden zelf doller van prinses Amalia in haar bekende MaxMara-broekpak van Koningsdag 2022 en Máxima in een vlammende rode look. Maar to each their own natuurlijk. Wel leuk voor zelfs de minste modelovers: samen zijn WA, Máx en Am heerlijk rood-wit-blauw.

Vanuit de luchthaven wordt het trio naar het Wilhelminapark gereden, waar het direct een stukje officiëler wordt dan op Bonaire: er worden volksliederen gespeeld en de koning inspecteert de erewacht.

Dit artikel wordt aangevuld met de nieuwste foto’s

Dat kunstje zal Amalia graag willen afkijken, want dat zal ze nog heel wat keren moeten doen in de toekomst.

Verder op het programma in Aruba (waar het nog ochtend is, het blijft wennen zo’n officieel bezoek met veel tijdsverschil): een ontmoeting met kabinetsmedewerkers, een optreden van het Leerorkest en een kinderkoor van The Caribbean Pop Academy dat speciaal voor de gelegenheid iets zou hebben ingestudeerd op de klanken van de musical Wicked, favoriet bij de kroonprinses.

Er is een lunch met de ministerraad met daarna een korte pauze (een mens zou van minder glazig gaan kijken, het lijkt ons erg prettig om even tijd te hebben voor een opfrissessie voor oksels en brein), en later in de Arubaanse middag gaan de Oranjes samen langs bij een mavo-school op het eiland, het Museum of Industry en de San Nicolas-muurschilderingen.

En dat is nog maar dag twee van het programma, dus maar goed dat er even geen avondprogramma gepland is. Dat is pas morgenavond aan de orde, als de koning, koningin en prinses aansluiten bij het Bon Bini Aruba Festival.

Iets om naar uit te kijken, maar wat dat betreft zit het deze weken voor liefhebbers van alles royal natuurlijk meer dan goed. Wat een feest, zo’n Cariben-reis in druilerig januari.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in