Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Armin, Anky en Ali geven een kijkje achter de schermen van de inhuldiging

Weet je nog? De ongeplande stop van de boot bij de draaitafels van DJ Armin van Buuren? Voor het eerst zagen we de koning écht in functie. Ali B., Anky van Grunsven en Armin zelf hebben daar nog wel een paar goede verhalen over. De spontane stop bij het podium waar de DJ met het Koninklijk Concer...

Armin, Anky en Ali geven een kijkje achter de schermen van de inhuldiging

Weet je nog? De ongeplande stop van de boot bij de draaitafels van DJ Armin van Buuren? Voor het eerst zagen we de koning écht in functie. Ali B., Anky van Grunsven en Armin zelf hebben daar nog wel een paar goede verhalen over.

De spontane stop bij het podium waar de DJ met het Koninklijk Concertgebouw Orkest optrad staat hem nog helder voor de geest. De koning besloot tijdens zijn vaartocht dat hij wilde aanmeren bij de Javakade, waar het optreden plaatsvond, om dj en orkest te bedanken.

Het stond in symbool voor de verbindende rol die Willem-Alexander wil spelen, in dit geval tussen twee verschillende soorten cultuur.

Anky en de Belastingdienst

Olympisch dressuurkampioen Anky van Grunsven, die bij de inhuldiging in de Nieuwe Kerk optrad als een van de vier wapenherauten, vertelde in de terugblik dat ze nadien een aanvaring heeft gehad met de Belastingdienst.

Zij had de jurk die ze voor deze gelegenheid had gekocht, niet mogen opvoeren als werkkleding. Van Grunsven is daar nog altijd verbolgen over.

Ali B. en het verdwenen bestek

Rapper Ali B. herhaalde in de uitzending een verhaal over hoe koning Willem-Alexander hem heeft geholpen een lepel en vork te ontvreemden.

Dit omdat Ali B. na afloop van een lunch met het koningspaar in Paleis Noordeinde een 'goed verhaal' wilde hebben bij vrienden die hij later die dag zou ontmoeten. Hij had de koning aan tafel om hulp gevraagd, en Willem-Alexander had onderhands de bestekstukken aangereikt.

Bron: NU.nl en beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in