Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Aristo Wedding in Liechtenstein op komst!

Prins Johann-Wenzel is verloofd met barones Felicitas. Bij de Liechtensteinse royals is een hele generatie toe aan trouwen en settelen. Prinses Marie-Astrid trouwde recentelijk, net als prins Josef en prinses Maria Anunciata. De eerstvolgende die zijn jawoord geeft, is prins Johann-Wenzel van Lie...

Aristo Wedding in Liechtenstein op komst!

Prins Johann-Wenzel is verloofd met barones Felicitas.

Bij de Liechtensteinse royals is een hele generatie toe aan trouwen en settelen. Prinses Marie-Astrid trouwde recentelijk, net als prins Josef en prinses Maria Anunciata.

De eerstvolgende die zijn jawoord geeft, is prins Johann-Wenzel van Liechtenstein, die in augustus tijdens een vakantie op Sicilië op één knie ging en zijn vriendin gravin Felicitas von Hartig ten huwelijk vroeg 'en ze zei ja!'

De eerste jaren van hun relatie pendelden ze tussen Parijs en Lissabon, nu wonen ze in Wenen

De tortels kennen elkaar al 10 jaar. Hun eerste ontmoeting was op een feest in 2012. Pas in 2017 kruisten hun paden elkaar weer in Londen. Felicitas liep stage bij Sotheby's, terwijl Johann-Wenzel ook in het Verenigd Koninkrijk was, waar hij zich bij de Coldstream Guards had gevoegd. De eerste jaren van hun relatie pendelden ze tussen Parijs en Lissabon. Door hun respectievelijke werk in Oostenrijk konden ze zich uiteindelijk in Wenen vestigen, waar ze al een tijdje samenwonen.

Johann-Wenzel is een zoon van prins Gundakar van Liechtenstein en prinses Marie van Orléans, hier in 2008. Het maakt hem een kleinzoon van de wijlen graaf van Parijs (hoge Franse adel) en hertogin Marie-Thérèse van Württemberg.

Hij is een neef van prins Jean, de huidige graaf van Parijs, hier links. Het huwelijk zal in de zomer van 2023 worden gesloten. Johann-Wenzel is eveneens een neef van Hans Adam en Alois, de prinsen die momenteel regeren in Liechtenstein (Hans Adam in naam, zijn zoon Alois in de praktijk).

De prins, geboren in maart 1993 in Wenen, is de eerste zoon en derde kind van prins Gundakar en prinses Marie. Deze foto is uit 2008, JW staat in het midden achteraan, achter de zittende dame in het groen. 

Gundakar van Liechtenstein trouwde in 1989 in Dreux met Marie d'Orléans. Het echtpaar heeft vijf kinderen: prinses Léopoldine, prinses Maria-Immaculata, prins Johann-Wenzel, prinses Marguerite en prins Gabriel Karl, geboren tussen 1990 en 1998.

Prins Johann-Wenzel studeerde politiek en economie in Montreal, Canada. Daarna trad hij toe tot de prestigieuze Koninklijke Militaire Academie in Sandhurst, Engeland. Zijn militaire ervaring ging verder met twee jaar bij de eerdergenoemde Coldstream Guards. De prins behaalde een master's degree in agro-business management en werkt nu in Oostenrijk, in het familiebedrijf Liechtenstein'sche Forst- und Gutsverwaltung .

Felicitas, geboren in april 1994, studeerde rechten in Wenen, Oostenrijk. Ze werkt momenteel voor het Oostenrijkse ministerie van Binnenlandse Zaken. Tegelijkertijd rondt ze een aanvullende studie Kunstgeschiedenis af. Gravin Felicitas is de dochter van graaf Lukas von Hartig en zijn vrouw, gravin Claudia, geboren Von Toperczer.

Foto's (c) Getty Images, House of Liechtenstein 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in