Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Angelina Jolie werkt samen met queen Elizabeth

Het is met recht een opmerkelijke samenwerking: koningin Elizabeth slaat de handen ineen met superster Angelina Jolie voor een natuurproject. De twee, die elkaar in 2014 ontmoetten toen Jolie een onderscheiding kreeg van de koningin op Buckingham Palace, werkten allebei mee aan de Britse document...

Angelina Jolie werkt samen met queen Elizabeth

Het is met recht een opmerkelijke samenwerking: koningin Elizabeth slaat de handen ineen met superster Angelina Jolie voor een natuurproject.

De twee, die elkaar in 2014 ontmoetten toen Jolie een onderscheiding kreeg van de koningin op Buckingham Palace, werkten allebei mee aan de Britse documentaire The Queen’s Green Planet. Daarin draait het om het project The Queen’s Canopy, waarbij bomen worden geplant in Afrika om daar ontbossing tegen te gaan.

Angelina vloog met haar zes kinderen naar Namibië om samen bomen te planten. In dat land beviel ze ooit van dochtertje Shiloh.

Angelina is onder de indruk van de queen, vertelt ze eerlijk. Net als haar zes kinderen. “Zij vroegen me: ‘Waarom vindt de koningin van Engeland het belangrijk om bomen te planten in Afrika?’. Dan zeg ik: ‘Ze is gewoon een hele lovely lady die geeft om mensen over de hele wereld en de toekomst. En ze wil dat haar kleinkinderen ook van de natuur en andere culturen kunnen genieten in de toekomst.”

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in