Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Amalia is klaar met haar examens

En nu even niets. Het was hard blokken, veel stress en alles wat er komt kijken bij eindexamens (maar dan heftiger, want pandemietijden). Maar: het zit erop! Kroonprinses Amalia heeft haar laatste eindexamen gehad, vertelde koning Willem-Alexander van de week in Den Haag. Haar allereerste examen,...

Amalia is klaar met haar examens

En nu even niets.

Het was hard blokken, veel stress en alles wat er komt kijken bij eindexamens (maar dan heftiger, want pandemietijden). Maar: het zit erop! Kroonprinses Amalia heeft haar laatste eindexamen gehad, vertelde koning Willem-Alexander van de week in Den Haag.

Haar allereerste examen, wiskunde, had de prinses op maandag 17 mei, de vijftigste verjaardag van haar moeder. Toen wij 's avonds allemaal voor de buis zaten voor 'Máxima x Matthijs', zat Amalia dus met haar neus in de boeken. Op Koningsdag gaf ze al aan dat ze het jammer vond dat ze 'het beetje festiviteiten dat er was' rondom haar moeders verjaardag zou moeten missen.

Doorbijten

Maar de examens gingen voor, voor de prinses die op school de reputatie heeft een goede en toegewijde leerling te zijn. En al maakt ze zich niet écht druk over de uitslag, spannend blijft het. "Op hoop van zegen dat ze vragen stellen die ik geleerd heb", zei ze er wijselijk over tijdens een interview op 27 april.

Nu is het even doorbijten, want pas volgende week donderdag, 10 juni, volgt de examenuitslag en hoort Amalia of ze in één keer klaar is of toch nog terugmoet naar Gymnasium Sorghvliet. We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar beloven nog even mee te duimen.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in