Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Amalia: 'Ik zal moeten wennen aan de spotlights'

Na een jaar vrijaf in het diepe gegooid worden in Maastricht, het is niet niks. Amalia, Alexia en Ariane kwamen alle drie aan het woord tijdens Koningsdag. Hoofdthema: hun stevig veranderde thuissituatie nu alleen prinses Ariane nog officieel thuis woont. Hoe gaat het met de prinsessen?  Sterke v...

Amalia: 'Ik zal moeten wennen aan de spotlights'

Na een jaar vrijaf in het diepe gegooid worden in Maastricht, het is niet niks.

Amalia, Alexia en Ariane kwamen alle drie aan het woord tijdens Koningsdag. Hoofdthema: hun stevig veranderde thuissituatie nu alleen prinses Ariane nog officieel thuis woont.

Hoe gaat het met de prinsessen? 

Sterke verhalen

Alexia vertelde enthousiast over haar nieuwe leven op de kostschool in Wales. De school waar Willem-Alexander in 1983 en 1984 ook zat. Hoort ze nog wel eens sterke verhalen over haar vader van vroeger? Zéker wel. "Ik krijg heel veel verhalen te horen over mijn vader. Maar ik ben blij dat hij mij niet geforceerd heeft om ook naar die school te gaan. Dat het mijn eigen keuze was."

Hoe ze het heeft, daar in Wales? "Ja, echt superleuk. En het is een hele bijzondere ervaring, ik leer mensen kennen van over de hele wereld en leer mezelf ook heel goed kennen. Heel dankbaar dat mijn ouders me daar zo in hebben gesteund.”

'Helemaal spannend'

Amalia meanwhile is nog aan het afwachten waar zij in september gaat studeren. Vooral met dingen zoals inloten enzo, ook voor een kroonprinses zenuwslopend. "Ik heb me aangemeld voor een aantal studies in een aantal steden maar ik weet het nog niet, het is helemaal spannend en ik hoop binnenkort wat meer te kunnen zeggen.”

In haar tussenjaar heeft ze 'enorm veel leuke dingen gedaan'. "Ik ben vooral heel veel bezig geweest met dingen die enorm veel aan mij hebben toegevoegd. Leerzaam, creatief en leuk." Zo'n Koningsdag drukt je dan natuurlijk wel even extra met de neus op de feiten, na een jaar vrijaf.

Amalia over haar leven in de schijnwerpers: "Ik zal eraan moeten wennen, maar het is allemaal prima. Ik ben echt enorm dankbaar voor de privacy die mij het afgelopen jaar is gegund.”

Lekker rustig

Een expat, een aankomend student. Gymnast Ariane zal er het hare van denken. Mama Máxima gaf ruiterlijk toe dat ze nog een beetje moet wennen aan het feit dat haar jongste nu de enige is die nog thuis woont, en dat die ook meer vrijheden wil nu ze vijftien is én de coronamaatregelen zijn opgerold.

Wat vindt de prinses er zelf van, zo'n paleis voor zich alleen? Ariane: “Het was eigenlijk wel rustig. Maar ik vind het mooi dat we momenten zoals deze samen kunnen zijn en tijd samen kunnen hebben.”

Beeld: Brunopress/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in