Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Amalia heeft een dubbelganger (en die kan erom lachen)

Vergissen is menselijk, toch? Als het gaat om royal romances, is niet altijd alles meteen duidelijk. Maar vergissen is van alle tijden. Zo ergerde prinses er pre-Claus geel en groen aan dat ze aan elke vrije prins werd gekoppeld. Dagblad De Tijd telt 'zeventien prinsen, twee kroonprinsen, drie er...

Amalia heeft een dubbelganger (en die kan erom lachen)

Vergissen is menselijk, toch?

Als het gaat om royal romances, is niet altijd alles meteen duidelijk. Maar vergissen is van alle tijden. Zo ergerde prinses er pre-Claus geel en groen aan dat ze aan elke vrije prins werd gekoppeld.

Dagblad De Tijd telt 'zeventien prinsen, twee kroonprinsen, drie erfprinsen, een graaf, vier hertogen van Duitse afkomst en nog wat vorstelijke figuren.'

"Soms mensen die je van je leven nog nooit hebt gezien of die je bij voorkeur niet uit kunt staan," zegt de prinses kregel. Studievriend Bob Steensma dient galant als royal bliksemafleider...

...als ze ene Claus, jonkheer van Amsberg heeft leren kennen. 

Máxima

Ook in het liefdesleven van koning Willem-Alexander was de nodige verwarring. Hij werd eerst aan een fietsvriendin gekoppeld en vervolgens aan ene mejuffrouw Herzog uit Argentinië.

'Mevrouw Herzog droeg een zwarte jurk en dronk rode wijn'

Daar was hij mee gespot op het huwelijk van Janus Smalbraak en Vanessa Loudon. 'Ze droeg een zwarte jurk en dronk rode wijn,' schreef Thomas Lepeltak in de Telegraaf.

Vlijtige Volkskrant-correspondent Ineke Holtwijk belde toen alle Herzogs die in het telefoonboek van Buenos Aires stonden en in de rest van het land woonden. Toen dat niets opleverde, belde ze gewoon maar álle rijke mensen van het land waar ze een nummer van heeft.

'Hij wist ook nog dat ze eerst niet verteld had dat Alex een prins was'

Binnen twee uur had ze beet. "Een bevriende zakenman vertelde me dat het stel samen in skidorp Bariloche was geweest, om Willem-Alexander voor te stellen aan de familie," zegt Holtwijk in een interview. "Hij wist ook nog dat ze eerst niet verteld had dat Alex een prins was. Over de vriendin en de familie wist hij verder niets."

Máxima Zorreguieta in 1999, op weg naar haar werk in New York

Niet lang daarna weet ze meer dankzij een andere relatie: Ze is honderd procent Argentijns, zegt de bron, en haar vader is een belangrijk politicus geweest. Net als Holtwijk wil ophangen, vraagt de man: 'Wil je haar naam niet weten?'

'Die heb ik al, zegt Holtwijk. 'Herzog.'

'Nee,' zegt de man. 'Ze heet Zorreguieta.'

Amalia

Ook prinses Amalia kreeg deze week te maken met een gevalletje persoonsverwisseling. Ze sloeg zoals bekend een paar weken stuk in de sneeuw van Lech met haar vermeende vriend Isebrand Kaldewei. Privé plaatste een foto van de tortels op de cover, maar het bleek niet om het setje te gaan.

"Dat is buitengewoon pijnlijk", zei hoofdredacteur Evert Santegoeds in Shownieuws. Hij zegt dat de verwarring deels kwam omdat de Duitse tabloid Bild de foto eerder al plaatste. "Ik dacht: die moet ik hebben voor Nederland. Daar is echter niemand opgevallen dat het niet echt Amalia is. Ik dacht: dit is een enorme primeur… en dan is het haar niet, zeg. Dus dat is buitengewoon pijnlijk."

'Op Paleis Huis ten Bosch is ook hard gelachen vermoed ik en bij mij thuis ook'

De hoofdredacteur kreeg woensdagochtend een "triomfantelijk" bericht van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) waarin ze meldden dat de vrouw op de foto niet Amalia is. "Ik had wel een reactie van de RVD verwacht, maar niet de mededeling dat het haar niet zou zijn."

Hij denkt dat er bij de RVD hard is gelachen. "Ja, daar is zelfs gebak gehaald", denkt hij. "Op Paleis Huis ten Bosch is ook hard gelachen vermoed ik en bij mij thuis ook. Je krijgt wel te horen dat het een beetje dom is."

@anne.heij MATERIAL GIRL want ik sta op de cover van privé als PRINSES AMALIA #prinsesamalia #lech #prive #roddelblad #nieuweprinses #prinsgevonden #lifeofyvonne ♬ Material Girl (Bass Boosted) - Saucy Santana

Wie is het blonde meisje met het best-wel-Amalia-achtige-haar dan wel? Het blijkt te gaan om Anne Heij, een Nederlandse die toevallig ook in Lech op vakantie was. En ook zíj kan er om lachen, gelukkig.  

Foto's (c) ANP, Nationaal Archief, Brunopress 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in