Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Amalia begint aan haar eindexamens

Een zenuwslopende dag voor de kroonprinses. Ze liet op Koningsdag al duidelijk merken hoezeer het haar bezighield: kroonprinses Amalia begint vanaf vandaag aan haar eindexamens voor het gymnasium. Precies op de vijftigste verjaardag van haar moeder dus ("Dat is jammer, want ik moet veel van de fe...

Amalia begint aan haar eindexamens

Een zenuwslopende dag voor de kroonprinses.

Ze liet op Koningsdag al duidelijk merken hoezeer het haar bezighield: kroonprinses Amalia begint vanaf vandaag aan haar eindexamens voor het gymnasium.

Precies op de vijftigste verjaardag van haar moeder dus ("Dat is jammer, want ik moet veel van de festiviteiten missen omdat ik moet leren", zei Amalia er zelf over) meldt zij zich voor een van de laatste keren bij Gymnasium Sorghvliet in Den Haag.

'Op hoop van zegen'

Daar zitten alle drie de prinsessen op school, al is het de afgelopen anderhalf jaar natuurlijk allemaal anders geweest, door pandemieperikelen. Amalia is als oudste natuurlijk de eerste die 6 Gym haalt, en zit al weken met haar neus in de boeken om zich voor te bereiden op haar afstuderen.

"Ik heb alles afgerond op school. Ik sta er goed voor, nu veel leren, blokken, en op hoop van zegen dat ze vragen stellen die ik geleerd heb", aldus de prinses op Koningsdag in Eindhoven. Na haar slagen is Amalia van plan om een tussenjaar te nemen. "Ik wil wel nog leren, maar niet in de trant van school, hoewel ik er wel echt van genoten heb de afgelopen veertien jaar."

Starten met Wiskunde

De prinses beet vandaag het spits af met haar examen Wiskunde (wat een start!) en doet deze week onder andere ook eindexamen in Frans, Geschiedenis, Engels, Nederlands en Maatschappijwetenschappen.

Volgende week is het de beurt aan onder andere Economie, Grieks en Aardrijkskunde. Loopt jou ook alweer helemaal het zweet in de handen, als je dat zo leest? Brr.

Hoogvlieger

Vanwege de pandemie hebben leerlingen dit jaar ruimere mogelijkheden om hun examens af te leggen. Zo worden de tijdvakken verruimd en krijgen leerlingen een extra herkansing als dat nodig is. Al zal dat in het geval van Amalia (welbekend als een enorme hoogvlieger op het gymnasium) vast niet nodig zijn.

De uitslag van de eindexamens volgt op donderdag 10 juni, dus tot dan moment zullen er vast de nodige stressmomentjes zijn op Huis ten Bosch. Al helemaal omdat de prinses niet zo makkelijk éven een tripje kan maken, post-examens. En samenkomen met vrienden en vriendinnen óók al niet het makkelijkst is.

Hoe het ook zij: spannende tijden, met een grote pay-off. Toi-toi-toi Amalia. You've got this.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in