Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Alexia naar school in Wales

Prinses Alexia steekt volgend schooljaar de grote plas over. Het is wat je noemt een royal rite of passage: studeren aan het United World College of the Atlantic in Llantwit Major, Wales. Willem-Alexander deed het. Verschillende troonopvolgers doen en deden het. En nu is het de beurt aan prinses ...

Alexia naar school in Wales

Prinses Alexia steekt volgend schooljaar de grote plas over.

Het is wat je noemt een royal rite of passage: studeren aan het United World College of the Atlantic in Llantwit Major, Wales. Willem-Alexander deed het. Verschillende troonopvolgers doen en deden het. En nu is het de beurt aan prinses Alexia.

Twee weken geleden vroegen wij ons hier nog hardop af hoe het zou zitten met de schoolcarrière van kroonprinses Amalia, die haar middelbare schooltijd deze zomer hoopt af te ronden in Nederland. Toen bleek dat de Spaanse kroonprinses Leonor naar Wales vertrekt volgend jaar. Waarmee ze dus mogelijk een klasgenootje (maar toch zeker een kindred spirit) van Alexia wordt.

Net als WA

Een paar jaar geleden was het kroonprinses Elisabeth van België die naar het Welsche instituut vertrok. En járen geleden was het kroonprins Willem-Alexander. Dat in elk geval één van de A'tjes er zou belanden, lag dus in de lijn der verwachting. Nu weten we dus wie.

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft het zojuist officieel bekend gemaakt: Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Alexia der Nederlanden vervolgt na de zomer haar middelbare schooltijd aan UWC Atlantic College. Ze gaat daar op voor haar Internationaal Baccalaureaat. Alexia zit nu in de vierde klas van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag.

In 1983 was het de beurt aan onze koning om zich te melden bij het UWC Atlantic

Leegloop op Huis ten Bosch

Met Alexia en Leonor (nu allebei 15) in de gelederen wordt het UWC in één klap de go-to school voor jonge royals. Wat de vraag oproept: wie sluit zich de komende jaren nog meer aan?

Voor Willem-Alexander en Máxima betekent het uitvliegen van Alexia vermoedelijk een bijna leeg nest, want Amalia zou volgens haar ouders volgend jaar 'de wijde wereld in gaan'. En met het vertrek van Alexia blijft alleen Ariane nog achter op Huis ten Bosch. Die zelf na de zomer óók alweer naar de vierde klas gaat.

Straks wordt het Facetimen geblazen voor Máxima

Over het waarom achter de keuze voor de school doet het koningshuis verder geen uitspraken. "De periode van de schooltijd van de prinsessen is privé."

Beeld: Brunopress

Doe je mee aan de grote Nouveau Enquête? Kost je maar 5 minuutjes en we verloten fijne beautypakketten als bedankje!