Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Alexia begint aan haar intro

Het worden weken vol hikes, surfen en avonden aan het kampvuur. Het is nogal een overgangetje, vanuit zonnig en (bloed)heet Griekenland. Prinses Alexia meldt zich deze week in Wales voor twee jaar studie op het Atlantic College (UWC). Deze en volgende week staan op de school helemaal in het teken...

Alexia begint aan haar intro

Het worden weken vol hikes, surfen en avonden aan het kampvuur.

Het is nogal een overgangetje, vanuit zonnig en (bloed)heet Griekenland. Prinses Alexia meldt zich deze week in Wales voor twee jaar studie op het Atlantic College (UWC).

Deze en volgende week staan op de school helemaal in het teken van de introductie. Wel zo handig, als je door corona nog nooit écht op je nieuwe school bent geweest zoals Alexia. "Ze heeft het nog helemaal niet gezien", deelde Willem-Alexander tijdens de zomerfotosessie. "Ze kent het alleen van verhalen en foto's."

En video's, zoals deze waarschijnlijk

Op kamers

In de komende dagen pakt de prinses met haar nieuwe klasgenoten een bus vanaf Heathrow, waarna ze met veel bombarie onthaald wordt door collega-studenten. Daarna krijgt de prinses haar kamer toebedeeld, leert ze in vogelvlucht de routes rondom haar schoolgebouwen kennen, en mag ze proeven aan alle buitenschoolse activiteiten.

En dan is er natuurlijk nog de kennismaking met haar medestudenten, uit negentig verschillende landen. Eén van die klasgenoten is prinses Leonor, de troonopvolger van Spanje. De meiden wisten niet van elkaar dat ze zouden gaan, maar de banden tussen ons koningshuis en dat van Spanje zijn wel hecht en de meiden kennen elkaar. "Ik weet zeker dat ze het goed samen zullen vinden", aldus Willem-Alexander.

Eigen ezels

Standaard tijdens de introductie: een welkomstkamp ergens aan de kust van Wales met enorme wandelingen (gelukkig is Alexia de sneakerfan van de Oranjes) en natuurlijk de nodige wateractiviteiten. Je gaat niet voor niets ergens aan de kust studeren, hoe grijs en grauw Wales ook kan zijn.

De nadruk ligt in Wales dan ook écht niet alleen op neuzen in boeken. In het curriculum is ruim tijd ingedeeld voor buitenactiviteiten: zwemmen in zee, grotten verkennen, nachtwandelingen, kamperen, foerageren. Dat kan op eigen gronden, want rondom het kasteel heeft het UWC bijna vijftig hectare bos- en boerderijgrond. Er is een eigen strand, maar ook een eigen échte boerderij met ezels en kassen.

De school ligt pal aan de kust in de vallei van Glamorgan, waardoor je vanuit het hoofdgebouw, St. Donat's Castle de golven kunt horen inslaan.

Met drie andere meiden 

Alexia krijgt een met drie andere meiden gedeelde kamer in een van de zeven woongebouwen, waar de studenten ook een eigen hangout hebben, een stilteruimte en natuurlijk een keuken. Eten doen alle studenten in de eetzaal van het kasteel.

De schooldag begint over twee weken elke dag om acht uur 's ochtends, maar is om één uur ook alweer afgelopen. Al begint dan dus pas het drukke naschoolse leven, waar ook de ene na de andere verplichting wacht. Sporten is verplicht, net als vrijwilligerswerk en 'een creatieve activiteit per week'.

Het dendert door

Daarna dendert het schoolschema, dat op het UWC altijd stevig gevuld is, lekker door tot op vrijdag 22 oktober de herfstvakantie begint. Het is een kwestie van dagen voor deze 'klassenfoto' wordt gemaakt, hopelijk toch ook met onze prinses (en die van Spanje) erop.

Het is allemaal nogal wat, wennen aan een nieuwe omgeving, nieuwe huisgenoten én een overvol schema waar geen Nederlandse middelbare school aan komt. Maar weet Alexia ook: het is worth it, want met een diploma van het UWC heb je toegang tot de beste universiteiten over de hele wereld. Waardoor the sky straks helemaal the limit is, voor onze prinses.

Wij wensen haar veel sterkte en vooral ook veel plezier de komende tijd.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in