Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

9 koninklijke zomerverblijven: hoe zonnig zitten de royals erbij?

Van Krandini en Saint-Maxime tot Cabasson en het Île d'Yeu!  De Oranjes zitten er inmiddels alweer weken luxueus minimalistisch bij in hun witte vakantievilla in Griekenland. Het pand is van alle gemakken voorzien... ... compleet met opslag voor waterspeeltjes en een eigen steiger voor het grote ...

9 koninklijke zomerverblijven: hoe zonnig zitten de royals erbij?

Van Krandini en Saint-Maxime tot Cabasson en het Île d'Yeu! 

De Oranjes zitten er inmiddels alweer weken luxueus minimalistisch bij in hun witte vakantievilla in Griekenland. Het pand is van alle gemakken voorzien...

... compleet met opslag voor waterspeeltjes en een eigen steiger voor het grote waterspeeltje, de Wajer van ZM. Zon, zee en comfort, al is het wel een pittige afdaling naar zee en vooral ook een hele klim om weer boven te komen nadat er gezwommen of gezeild is. 

Zweden

In vergelijking met de vakantiehuizen van andere royals is het huis van de Oranjes vrij modern. De Zweedse royals brengen het grootste deel van de zomer door in Solliden, de zomerresidentie op Oland, opgeleverd in 1906. Toenmalige kroonprinses Victoria liet het bouwen naar het voorbeeld van Axel Munthe's Villa San Michele op Capri. 

(c) Bernadottebiblioteket 

Victoria, hier met poedel Tom, had een slechte gezondheid en zocht een plek waar ze weg kon van de grote stad. Op Öland vond ze een klimaat dat haar problemen verlichtte en een omgeving die haar rust en stilte gaf. "Je kunt hier ademen," zei ze.

Koning Carl Gustaf en koningin Silvia zitten in de grote villa, op het uitgestrekte terrein hebben alle drie hun kinderen een eigen vakantiehuis, zodat de Bernadottes ook privacy kunnen hebben, als ze daar behoefte aan hebben.

Het is een bosrijk gebied, ze kunnen er over een eigen weg naar het steiger dat in zee ligt.