• Royalty

8x koningin Máxima in jeans

Maxima

HM bezoekt deze week een Nederlands jeanslabel...

...wat ons natuurlijk aan het denken zette. Want ja: we herinneren ons sowieso twee beroemde denim-momenten van HM. Maar om nou te zeggen dat Máxima zich vaak in jeans laat zien... nee.

Die beroemdste jeansmomentjes zijn natuurlijk haar Co-jurk tijdens de zomerfotosessie van 2018, waar naderhand een ware run op ontstond.

Willem-Alexander en Maxima

En haar beroemde spijkerjasje van Koninginnedag 2004, later gedragen door prinses Alexia.

Willem-Alexander en Maxima

Meer jeans-momenten van HM? Don't mind if we do! Dit onverwachte ensemble droeg ze in Noorwegen tijdens een royal verjaardagsfeestje...

Willem-Alexander en Maxima

...voor NLDoet komt meestal denim uit de inloopkast...

Maxima en Willem-Alexander

...en heel soms is het ook de keuze voor een koninginnemomentje in den lande, zoals hier tijdens een bezoek aan een transportbedrijf in Nieuwegein.

Maxima

Recent spotten we Máxima met deze not quite denim-pantalon maar wél denimtas...

Maxima

...en privé draagt ze duidelijk vaker een lekkere jeans, zoals hier tijdens een casual romantisch momentje met WA.

En ja: ook tijdens zomerfotosessies deed ze het dus, niet alleen in 2018 maar ook in 2017 (op zeer matchy met haar gezin).

Maxima en gezin

Of Máxima woensdag jeans uit de kast trekt voor haar bezoek aan MUD Jeans lijkt sterk de vraag: die dag wordt HM ook nog bij een event van Meer Muziek in de Klas verwacht. En hoewel dat ook prima rijmt met een meer casual look (Máxima droeg zelfs eens eerder jeans naar een MMIDK-evenementje!), is de kans dat ze op koninklijk het paleis verlaat groter.

Maar toch, hoop doet leven.

Beeld: Brunopress/ANP/Getty Images/Koninklijk Huis

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in