Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

7x Vreemde etiquette van het Britse koningshuis

Natuurlijk hebben Koninklijke families hun eigen etiquette. Maar per koningshuis verschillen ze af en toe wel. Hier vijf regels waar de royals aan de andere kant van het water mee leven. 1. Er moeten minimaal 6 raven bij de Tower of London zitten Koning Karel II van Engeland werd gewaarschuwd, da...

7x Vreemde etiquette van het Britse koningshuis

Natuurlijk hebben Koninklijke families hun eigen etiquette. Maar per koningshuis verschillen ze af en toe wel. Hier vijf regels waar de royals aan de andere kant van het water mee leven.

1. Er moeten minimaal 6 raven bij de Tower of London zitten

Koning Karel II van Engeland werd gewaarschuwd, dat het Koninkrijk inéén zou storten, wanneer de raven de Tower zouden verlaten. Hij gaf dan ook de opdracht om steeds een aantal raven binnen de muren te houden. 

Sommigen zeggen dat het er zeven waren, anderen houden het op acht raven. In mei van het jaar 2013 zou een hongerige vos het aantal tot zes hebben gebracht. Om een oude legende levend te houden, worden deze raven verzorgd en gevoerd. Ze vormen een populaire toeristische attractie.

2. Mensen van buiten het koningshuis mogen hen niet aanraken

Deze regel geldt ook in Nederland. Met uitzondering van de handdruk. Tegenwoordig, in de tijd van selfies en veel openbare gelegenheden waar de royals komen, wordt hier steeds minder gehoor aan gegeven.

3. Ze mogen geen Monopoly spelenDaar hintte prins Andrew een keer op toen hij bij een bezoek het populaire spel cadeau kreeg. Hij gaf aan dat ze vroeger thuis geen Monopoly mochten spelen, omdat de emoties bij dat spel soms hoog konden oplopen.

4. Ze mogen geen schaal- en schelpdieren eten

Meer uit voorzorg dan een echt maatregel. Om allergische reacties of ziek worden te voorkomen, eet de Queen geen zeevruchten.

5. Ze moeten samen kerst vieren

Traditiegetrouw vieren de leden van het koninklijk huis samen kerst. Catherine brak echter met deze gewoonte toen ze kerst met haar familie ging vieren. Er wordt gezegd dat koningin Elizabeth die keuze niet erg kon waarderen.

6. Ze mogen niet samen reizen

De regel dat royals niet samen op lange afstanden konden reizen, gold vooral vroeger toen het reizen veel meer risico’s met zich meebracht. Nu reizen veiliger is, reizen de royals ook vaker samen.

7. Ze mogen niet meer eten als de koningin uitgegeten is

Iedereen die dineert met de koningin, inclusief leden van het koninklijk huis, volgt deze eenvoudige regel: volg elke beweging van de koningin op de voet. Dus als zij klaar is met eten, moet de rest aan tafel ook zijn bestek neerleggen.

Bron: Libelle.nl