Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

7x Máxima en koningin Elizabeth samen

De Oranjes zijn dinsdag in Londen bij de herdenkingsdienst voor prins Philip. Het is ruim twee jaar geleden dat royals op reis gingen op elkaar steun te betuigen. Maar voor de herdenkingsdienst van prins Philip, dinsdag in Westminster Abbey, reizen heel wat Europese royals af. Zo ook koning Wille...

7x Máxima en koningin Elizabeth samen

De Oranjes zijn dinsdag in Londen bij de herdenkingsdienst voor prins Philip.

Het is ruim twee jaar geleden dat royals op reis gingen op elkaar steun te betuigen. Maar voor de herdenkingsdienst van prins Philip, dinsdag in Westminster Abbey, reizen heel wat Europese royals af.

Zo ook koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix, die elk zo hun eigen band hebben hebben het Britse koningshuis in het algemeen en koningin Elizabeth in het bijzonder. De banden zijn diep, al sinds Beatrix nog prinses was, en dat zie je ook als ze elkaar tegenkomen. Onze zeven favoriete Queen and Queen-momentjes op een rij.

Het eerste koningin-en-koninginmomentje tussen Máxima en Elizabeth kwam al snel na de inhuldiging van Willem-Alexander: in juli 2013 reisde het koningspaar af naar Windsor Castle voor een ontmoeting. Toen was het nog een beetje onwennig, zo te zien.

In 2014: bij de herdenking van D-Day in Normandië als hoogst gecoördineerde paaskoninginnen, met ook koningin Margrethe in the loop.

2015: Willem-Alexander en Máxima samen met de queen en prins Philip op de Britse Remembrance Day in Londen.

En dan nog een hele rits prachtige momenten uit 2018, toen Willem-Alexander van koningin Elizabeth de Orde van de Kousenband kreeg én het koninklijk paar op staatsbezoek ging.

Er werd ge-Ascot en ze mochten met Elizabeth mee in haar koets...

...en HM waande zich heel even Elizabeths bloemenmeisje

En dan waren er nog volop knusse Buckingham Palace-momentjes, waarbij het lengteverschil de twee koninginnen een beetje parten speelde...

...maar de warmte er tegelijk wel van af spatte.

Verdrietig dat ze elkaar niet onder betere omstandigheden weer zien dinsdag, maar fijn dat zoveel royals koningin Elizabeth en haar familie een hart onder de riem steken.

Beeld: ANP/Brunopress/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in