Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

3x Máxima in Amsterdam

Onze koningin laat haar gezicht vandaag (donderdag) maar liefst drie keer zien in het Amsterdamse. Vanochtend was ze bij het VUmc, vanmiddag gaat ze naar de lancering van het Borski Fund voor vrouwelijke ondernemers, en daarna sluit ze aan voor de uitreiking van de Prix de Rome. Eén zonnige donde...

3x Máxima in Amsterdam

Onze koningin laat haar gezicht vandaag (donderdag) maar liefst drie keer zien in het Amsterdamse. Vanochtend was ze bij het VUmc, vanmiddag gaat ze naar de lancering van het Borski Fund voor vrouwelijke ondernemers, en daarna sluit ze aan voor de uitreiking van de Prix de Rome.

Eén zonnige donderdag, een medisch centrum en twee musea. Koningin Máxima komt op veel bijzondere plekken voor haar werk, en vandaag is weer geen uitzondering.

Gehuld in alweer een prachtig rood pak (het najaar is rood volgens de koningin, zoveel werd eerder deze week ook al duidelijk!), ging ze zowel als koningin als VN-vrouw de stad door.

De koningin begon haar ochtend met een werkbezoek aan het Imaging Center en de afdeling Anatomie en Neurowetenschappen van het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, locatie VUmc in Amsterdam. Het bezoek stond in het teken van de neurowetenschappen en de geestelijke gezondheidszorg en Máxima bekeek onder andere demonstraties van hersenonderzoek. Ook kreeg ze uitleg over de inzet van virtual reality bij behandelingen.

In Museum van Loon was ze daarna aanwezig bij de lancering van het Borski Fund, een nieuw investeringsfonds dat zich richt op het versterken van financieringsmogelijkheden voor vrouwelijke ondernemers met groeiambities. Máxima sloot aan als speciale pleitbezorger van de VN, waar ze zich inzet voor inclusieve financiering.

Daarna gaat ze door naar het Stedelijk Museum om te zien hoe een van vijf genomineerde beeldend kunstenaars de Prix de Rome 2019 in ontvangst neemt. Daar is ze dan weer juist als koningin. Of er een kledingwissel komt is nog de hamvraag, maar dit rode pak kan natuurlijk echt voor álles.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in