Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

10 jaar Prinsjesdag: alle looks van koningin Máxima

Een beetje voorpret voor aanstaande dinsdag: alle looks van koningin Máxima in 10 jaar Prinsjesdag. Welke is je favoriet?

Maxima looks prinsjesdag

Even een beetje voorpret voor aanstaande dinsdag, met een terugblik op tien jaar koningin Máxima op Prinsjesdag. Het ging van royal glamour tot 'what was she thinking?', maar saai was het nooit (nou ja, één keertje dan). Daar gaan we!

2013

WireImage

In het jaar dat Máxima koningin werd, kwam er een schitterende Taminiau in oud goud uit de ook al Gouden Koets. Prachtig plaatje, andere tijden.

2014

Brunopress/Patrick van Emst

We twijfelden een beetje over de handschoenen die ook al rood waren (het leken net zwemvliezen!), maar in een Valentino ontkom je daar eigenlijk niet aan. En de kleur deed het fantastisch op beeld, dat telt óók.

2015

Getty Images

Het was bloedzonde dat het zo regende, want deze Haute Bordure creatie van Taminiau verdient het om lang en aandachtig naar te kijken. Ze droeg 'm later ook voor een staatsieportret, het borduurwerk is gebaseerd op het behang van de Japanse Zaal in Paleis Huis ten Bosch.  

2016

Getty Images

In 2016 ging de eer naar Claes Iversen, die een diepblauwe top maakte en een goudkleurige rok met guipure kant in het zelfde blauw. Het was een winner.

2017

Getty Images

Gaap. Er werd een vrolijke begroting voor Nederland gepresenteerd en HM koos voor saai grijs van een Belgisch label (Natan, what else?). Hoeveel brokaat je er ook tegenaan gooit, het was een gemiste kans, daar waren royaltywatchers het over eens.

2018

WireImage

De Prinsjesdag Look We Love To Hate. Het even-geen-zin-in-je-man-hoedje, de pastel Luisa Beccaria van het rek, de rommelige uitstraling – het was een Hot Royal Mess in mousseline.

2019

WireImage

Back to Taminiau met een bad-ass wijnrode jurk met spannende brievenbus van boven. Het ontwerp haalde het nieuws wereldwijd, omdat het er zo modern en ook best een beetje sexy uitzag.

2020

Getty Images

In 2020 ging er een Claesje op repeat, maar wel pas nadat ie een verfbad had genoten van kanariegeel naar oker.

2021

WireImage

Het was even wennen, de rode top met de rok van Natan. Kleurden de bloemen nu net wel of net niet? Hoe meer de dag  vorderde, hoe mooier het werd: oranje-blanje-bleu stijl.

2022

Getty Images

Soms is grijs helemaal niet saai. Exhibit A: de spectaculaire mantel in air-mesh en neoprene van Benchellal met een wikkelsjaal die mee mocht naar Prinsjesdag 2022. En nu aftellen naar dinsdag – waar zal Máxima mee verrassen?

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Royalty
  • Getty Images