Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zó ging het er echt aan toe in het Witte Huis van de Trumps

Melania's ex-stafchef schrijft een onthullend boek. Stephanie Grisham was eerst woordvoerder en vertrouweling van Melania Trump in haar Witte Huis-jaren. In 2019 verhuisde ze naar de West Wing om daar de perswoordvoerders te ondersteunen. Ze keerde terug naar de East Wing als chief-of-staff van M...

Zó ging het er echt aan toe in het Witte Huis van de Trumps

Melania's ex-stafchef schrijft een onthullend boek.

Stephanie Grisham was eerst woordvoerder en vertrouweling van Melania Trump in haar Witte Huis-jaren. In 2019 verhuisde ze naar de West Wing om daar de perswoordvoerders te ondersteunen.

Ze keerde terug naar de East Wing als chief-of-staff van Melania. Ze is een van de weinigen die in de privévertrekken van de Trumps mocht komen en was ook getuige van zeldzame intieme momenten waarop Melania iets in Donalds oor fluisterde en hij haar vervolgens een kus gaf.

Uit haar boek valt op te maken dat de Trumps weliswaar grotendeels gescheiden leven, maar toch op hun manier wel van elkaar houden.

Als communicatiemedewerker was Grisham… bijzonder, in de zin dat ze weigerde mee te werken aan persbriefings, maar wel dolgraag aanschoof bij Fox News om haar zegje te doen.

Twee weken voor haar werk erop zat nam ze ontslag, al dan niet vanwege 'morele overwegingen'. Het gaf haar in ieder geval de tijd om aan haar memoires te werken. 'I’ll Take Your Questions Now: What I Saw in The Trump White House' is vandaag uitgekomen.

En is het wat? Grisham deelt inderdaad dingen die we nog niet wisten over de voormalige president en de ex-First Lady. Zo werd Melania door de Secret Service 'Rapunzel' gedoopt, omdat ze slechts zelden het Witte Huis verliet en het liefst in haar appartement zat. Ze waren stiekem heel blij met haar; omdat ze zo zelden een beroep op hem deed, hadden ze veel meer tijd voor hun gezinslevens dan bij andere First Lady's.

Melania bracht haar dagen vooral door met haar ouders en zoon Baron en in haar spa. Daarnaast werkte ze met zoveel toewijding aan fotoalbums dat Grisham de hobby omschrijft als 'haar tweede kind'. De First Lady bekeek en categoriseerde duizenden foto's van zichzelf in het Witte Huis.

Alles wat er over Melanie werd geschreven, werd door de First Lady gelezen. Ze had Google alerts over zichzelf aanstaan en miste niets. De keren dat Melania in haar kantoor werkte, waren in vier jaar 'op de vingers van één hand te tellen'. Ze gaf de voorkeur aan de Map Room of werkte 'thuis' in haar appartement, al was ze niet heel betrokken bij haar functie als First Lady.

Ooit werden er twee uur stukgeslagen aan het re-creëren van een lintje doorknippen bij het tennispaviljoen van het Witte Huis, omdat Melania niet blij was met hoe ze op de foto's van het oorspronkelijke moment stond.

Bij de State of the Union van 2018 koos Melania expres een heel knappe militair om haar naar haar plek te begeleiden. Het was een puntje dat ze maakte naar haar man, waarvan toen net bekend was geworden dat hij minnares Stormy Daniels zwijggeld had betaald. "Melania zei dat ze hulp nodig had omdat de vloeren van het Capitool zo glad waren," zegt Stephanie. "Daar moest ik om lachen, want ik heb haar op heel hoge hakken over zandpaden zien lopen."

In het boek omschrijft Grisham Melania als 'afwijzend, verslagen en afstandelijk' en vergelijkt ze haar met de verdoemde Franse koningin Marie Antoinette. "Op de avond van de verkiezingsuitslagen ging ze gewoon naar bed." Ze sliep dus toen Joe Biden won.  

Grisham was er getuige van dat Donald Trump in Air Force One een jonge communicatiemedewerkster bij zich riep 'om naar haar kont te kunnen kijken' en instructies gaf haar promotie te geven en te zorgen 'dat ze happy was'. In plaats daarvan zorgde Stephanie vooral dat het meisje nooit alleen in de privécabine van de president hoefde te zijn.

Haar eigen Air Force One ervaring? Donald riep haar bij zich en eiste dat ze het formaat van zijn penis zou verdedigen in de media, nadat zijn voormalige scharrel Stormy Daniels zich daar minachtend over had uitgelaten.

Ze meldt ook dat Boris Johnson en Trump een werkontbijt van de G20 gebruikten om de kracht van kangoeroes te bespreken. As you do.

Donald was volgens haar 'volstrekt ongeschikt' om het land te leiden, zowel vanwege zijn angstaanjagende driftbuien als om zijn belachelijke eisen. Zo wilde hij, toen hij voor het eerst afgezet dreigde te worden, dat ze een persconferentie zou geven waarbij ze zijn beruchte telefoontje met de president van Oekraine in haar eentje zou naspelen om hem te verdedigen.

In de Trump Administration bevond zich een medewerker (hier links) die de Music Man werd gedoopt. Hij was een van de weinigen die Trump tijdens een driftbui kon kalmeren, door zijn favoriete muziek te spelen. Voor wie het wil weten: Memory uit Cats is Donalds kryptonite.

Medewerkers van het Witte Huis noemden Ivanka en Jared Trump (links) 'de stagiaires' "omdat ze irritante betweters waren. Mevrouw Trump vond dat geestig en gebruikte die bijnaam zelf ook.

Ivanka noemde Melania 'de prinses'."

Jared was "Raspoetin in een strak pak. Ivanka en Jared (Donald Trumps dochter en schoonzoon die als 'adviseurs' werkten) bemoeiden zich met de eerste reactie op de pandemie en maakten er een puinhoop van," volgens Grisham.

"Kushners arrogantie en zelfingenomenheid groeiden door de jaren heen en hij gebruikte zijn macht zonder enige schaamte en zonder enige kennis van zaken."

Toen op 6 januari het Capitool werd bestormd, hield Melania zich bezig met een fotosessie van een tapijt.  

Tijdens de rellen appte Grisham haar baas: 'Wilt u tweeten dat vredig demonstreren het recht van elke Amerikaan is, maar dat er geen plaats is voor wetteloosheid en geweld?'

Het antwoord kwam per omgaande: 'Nee.'

Stephanie zegt dat dat antwoord haar brak en dat ze daarom niet lang daarna haar ontslag nam.

Volgens critici had Grisham wel eens wat eerder naar voren kunnen komen met haar bevindingen, in plaats van bijna de hele rit uit te zitten. En volgens de familie Trump bewijst het boek dat ze 'boos en bitter' is omdat haar relatie met staflid Max Miller (de eerder genoemde Music Man) was uitgegaan, iets wat haar 'incompetent' zou hebben gemaakt. Het weerhield Donald er overigens niet van  om aan Miller te vragen of Stephanie 'goed was in bed'. It's the gift that keeps on giving.  

Foto's (c) Getty Images, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in