Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zangeres Pink laat even zien wat Sisterhood is

Zó pak je seksisme in de sport aan. En zo doe je dat, als je andere vrouwen wilt steunen: aangeres Pink (41) heeft aangeboden de boete te betalen die de leden van het Noorse beachhandbalteam kregen omdat zij geen bikinibroekjes wilden dragen op het EK. In plaats daarvan begonnen ze de wedstrijd i...

Zangeres Pink laat even zien wat Sisterhood is

Zó pak je seksisme in de sport aan.

En zo doe je dat, als je andere vrouwen wilt steunen: aangeres Pink (41) heeft aangeboden de boete te betalen die de leden van het Noorse beachhandbalteam kregen omdat zij geen bikinibroekjes wilden dragen op het EK.

In plaats daarvan begonnen ze de wedstrijd in een korte broek.  De muzikante noemt de regel dat de dames bikinibroekjes moeten dragen tijdens het toernooi seksistisch.

‘Ik ben erg trots op het Noorse vrouwenteam beachhandbal dat ze protesteren tegen deze enorm seksistische regels voor hun ‘uniform’’, schrijft Pink op Twitter. ‘De Europese handbalfederatie zou een boete moeten krijgen voor seksisme. Goed gedaan, dames. Ik betaal de boetes graag voor jullie. Hou zo vol!’

Het Noorse team kreeg een boete van 1500 euro omdat de leden voor de wedstrijd tegen Spanje kwamen opdagen in korte broek in plaats van een bikinibroekje. “We dachten: nu gaan we het gewoon doen. Dan zullen we wel zien wat er gebeurt”, zo legde speelster Katinka Haltvik eerder uit. De Noorse handbalbond had al aangegeven welke boete dan ook te zullen betalen, al werd vooraf gedacht dat het om een boete van 50 euro per speelster zou gaan.

Ook Duitse turnsters verzetten zich tegen seksualisering van vrouwen in hun sport

Ook elders geven sportvrouwen tegengas als het om heel blote sportkleding gaat. Zo verzetten de Duitse turnsters zich tijdens de Olympische Spelen tegen de seksualisering van vrouwen in hun sport. Ze droegen tijdens de kwalificatiewedstrijd een meer bedekkende ‘full-body suit’.

Atleten Sarah Voss, Pauline Schaefer-Betz, Elisabeth Seitz en Kim Bu  droegen de pakken ook tijdens de training. Daar gaf Seitz aan dat het gaat om waar zij zich fijn bij voelen.

“We wilden laten zien dat elke vrouw, dat iedereen zou moeten beslissen wat ze willen dragen”, zei de olympisch atlete, die in Tokio voor de derde keer meedoet.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in