Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Willeke Alberti neemt afscheid in het Concertgebouw

Ze stopt 'niet met zingen, wel met toeren.' Willeke Alberti, de Grande Dame van de Nederlandse muziek, heeft deze week haar theatertournee weer opgepakt. De Grote Zalen Tournee wordt haar laatste. "Ik blijf zingen, vooral in verzorgingshuizen, maar aan het geven van grote concerten komt hiermee d...

Willeke Alberti neemt afscheid in het Concertgebouw

Ze stopt 'niet met zingen, wel met toeren.'

Willeke Alberti, de Grande Dame van de Nederlandse muziek, heeft deze week haar theatertournee weer opgepakt. De Grote Zalen Tournee wordt haar laatste.

"Ik blijf zingen, vooral in verzorgingshuizen, maar aan het geven van grote concerten komt hiermee dus echt een einde," zegt ze in de Telegraaf. "Als je tegen de tachtig loopt, moet je realistisch zijn. Het is en blijft immers topsport!"

In mei is ze een van de deelnemers aan Vrienden van Amstel Live dat acht keer in Ahoy staat (over grote zalen gesproken!). En dan volgt op dinsdag 19 juli haar allerlaatste soloconcert. "Dat gaat plaatsvinden in één van de mooiste concertzalen van de wereld... ons eigen Koninklijk Concertgebouw!" zegt Alberti.

"Ik leek de afgelopen tijd wel een beetje op Heintje Davids, die kon ook maar geen afscheid nemen. Zij had uiteraard wel andere redenen dan ik, want mijn concertreeks kon telkens geen doorgang vinden vanwege de pandemie. Ik ga er nu nog tien doen en eindig dan in die prachtige muziektempel aan het Museumplein!"

Foto's © Nouveau / DPG Media 2022

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in