Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wat leest staatsecretaris Cultuur en Media Gunay Uslu op dit moment?

Gunay Uslu (50) is cultuurhistorica en staatssecretaris Cultuur en Media en heeft echt hart voor de cultuursector.

Gunay Uslu

Gunay Uslu (50) is cultuurhistorica en staatssecretaris Cultuur en Media en heeft echt hart voor de cultuursector. In HP/De Tijd vertelt ze over wat ze recentelijk heeft gezien in het theater, gehoord aan muziek en gezien aan kunst. Lezen doet ze ook graag.

Wat de fak

"Ik lees altijd verschillende boeken tegelijk," zegt ze in HP/DeTijd. "Op dit moment lees ik Wat de fak van actrice en schrijfster Maryam Hassouni, waarin ze vertelt over haar ervaringen met racisme, seksisme en grensoverschrijdend gedrag in de film- en televisiewereld. Het is heel confronterend om te lezen wat ze allemaal heeft meegemaakt en ik vind het ook ongelooflijk dapper hoe ze daarover schrijft.

Helaas past haar verhaal ook bij de misstanden in de televisiewereld, waar ik zelf als staatssecretaris mee geconfronteerd wordt, dus het boek is voor mij ook onderzoek naar de belevingswereld van de slachtoffers van dit soort misstanden.

De kleine Huizinga

Daarnaast lees ik De kleine Huizinga van Willem Otterspeer. Ik heb onlangs de Huizingalezing uitgesproken en ben daardoor opnieuw gegrepen door zijn werk. Dit boek is een mooie samenvatting van zijn werk en bevestigt weer eens dat hij de grondlegger is van de cultuurgeschiedenis in Nederland. Wat de fak is heel indringend, maar dit boek geeft juist ruimte in mijn hoofd.

Aleksandra

"Tot slot ben ik net begonnen in Aleksandra van Lisa Weeda. Ik heb haar onlangs ontmoet en ze heeft me dit boek cadeau gedaan. Het boek is niet alleen een familiegeschiedenis van de schrijfster, maar ook een geschiedenis van Oekraïne. De familie van haar grootmoeder komt daar namelijk vandaan. Ik ben er net in begonnen, maar ik ben nu al gefascineerd."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in