Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wat is er toch aan de hand met Céline Dion?

Optredens afgezegd, comeback uitgesteld… Het had Céline Dions grote doorstart moeten worden: een nieuwe reeks optredens in Las Vegas, waar ze eerder furore maakte (en miljoenen verdiende). Het gaat niet door. Céline (53) kampt met 'onverklaarbare spasmen' die het onmogelijk maken om te repeteren,...

Wat is er toch aan de hand met Céline Dion?

Optredens afgezegd, comeback uitgesteld…

Het had Céline Dions grote doorstart moeten worden: een nieuwe reeks optredens in Las Vegas, waar ze eerder furore maakte (en miljoenen verdiende).

Het gaat niet door. Céline (53) kampt met 'onverklaarbare spasmen' die het onmogelijk maken om te repeteren, laat staan op te treden. Acht maanden voorbereiding op de nieuwe show zijn hiermee vooralsnog voor niets geweest.

Veelzeggend is dat de optredens niet zijn uitgesteld, maar helemaal zijn afgelast: wie al een kaartje had, krijgt zijn geld terug. Dat geldt dan weer niet voor eventuele reeds betaalde reis- en verblijfskosten. Eerder dit jaar ontbrak Céline ook al in Parijs, waar ze normaal gesproken tijdens Fashion Week en Couture week graag haar momentje pakt. 

Focus op herstel voor Dion 

"Mijn hart breekt," zegt Céline. "Mijn team en ik hebben acht maanden gewerkt aan de voorbereidingen van onze nieuwe show en het feit dat we in november niet kunnen beginnen, maakt me nog verdrietiger dan ik ooit zal kunnen zeggen. Ik voel me zo rot, omdat ik jullie teleurstel. Nu moet ik focussen op herstel. Ik wil hier zo snel mogelijk doorheen komen."

Dions Europese tournee – in september 2022 zou ze ook Nederland aandoen met drie concerten in de Ziggo Dome – gaat vooralsnog door. De promotors gaan ervan uit dat zij straks voldoende hersteld zal zijn om die concerten af te werken.

Wat zijn spierspasmen?

Spierspasmen, ook bekend als kramp, treden op als een spier willekeurig en krachtig samentrekt en niet kan ontspannen. Iedereen heeft vermoedelijk wel eens 'kramp in de kuit' meegemaakt, maar spasmen kunnen overal in het lichaam voorkomen, bijvoorbeeld ook rond de ribben.