Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wat gaat Melinda Gates doen met haar $ 6 miljard?

'Niets is zo belangrijk als het empoweren van vrouwen.' De scheiding van Bill en Melinda Gates deed Bill naar beneden kukelen op de ranglijst van rijkste mensen ter wereld. Hij staat nu op de vijfde plaats, met 129.6 miljard dollar op zijn naam. In de afhandeling van de scheiding zette hij in mei...

Wat gaat Melinda Gates doen met haar $ 6 miljard?

'Niets is zo belangrijk als het empoweren van vrouwen.'

De scheiding van Bill en Melinda Gates deed Bill naar beneden kukelen op de ranglijst van rijkste mensen ter wereld. Hij staat nu op de vijfde plaats, met 129.6 miljard dollar op zijn naam.

In de afhandeling van de scheiding zette hij in mei al voor 3,2 miljard dollar aan aandelen op Melinda's naam. Daar is deze week nog eens voor 3 miljard dollar aan aandelen bijgekomen, wat Melinda French Gates, zoals ze zich tegenwoordig noemt, een zeer rijke vrouw maakt.

Het stel was in 1994 in gemeenschap van goederen getrouwd en had, voor de scheiding bekend werd gemaakt, al een scheidingscontract gesloten voor de verdeling van hun bezittingen. Ook spraken ze af samen de Bill & Melinda Gates Foundation, een van de grootste charitatieve organisaties ter wereld, te blijven bestieren. Die stak onder andere 1,75 miljard dollar in onderzoek naar een covid-19 vaccin.