Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

VP Kamala Harris legt eerste buitenlandse werkbezoek af

'Mensen moeten het gevoel hebben dat hulp onderweg is.' Voor iemand met sinds eind maart immigratie in haar portefeuille werd het misschien wel eens tijd om zelf poolshoogte te gaan nemen. Amerikaanse vice-president reisde dan ook naar Guatamala waar duizenden mensen uit Midden- en Zuid Amerika n...

VP Kamala Harris legt eerste buitenlandse werkbezoek af

'Mensen moeten het gevoel hebben dat hulp onderweg is.'

Voor iemand met sinds eind maart immigratie in haar portefeuille werd het misschien wel eens tijd om zelf poolshoogte te gaan nemen. Amerikaanse vice-president reisde dan ook naar Guatamala waar duizenden mensen uit Midden- en Zuid Amerika nog altijd proberen de grens met de Verenigde Staten binnen te komen.

Het was geen dankbaar onderwerp: Trumps immigratiebeleid heeft de zaken op scherp gezet en wat Kamala ook doet, het zal verkeerd vallen bij het pro- dan wel anti-immigratiekamp. Haar taak is de migratie een halt toeroepen door te investeren in een regio die wordt geplaagd door corruptie, geweld en armoede. Harris hoopt dat mensen niet gaan emigreren als de levensomstandigheden in hun land verbeteren.

Harris reisde met Air Force Two en waarschuwt dat migranten bij de Amerikaanse grens worden teruggestuurd. "Kom niet. Kom niet." zei ze tijdens een persconferentie met de Guatemalaanse president Alejandro Giammattei. Ze spraken elkaar onder meer over het tegengaan van illegale migratie vanuit Middel-Amerika naar de VS en de bestrijding van corruptie.

De twee zijn het met elkaar eens dat "mensen hun thuis niet willen verlaten", aldus Harris. De VS willen dat Guatemala, El Salvador en Honduras meer actie tegen corruptie ondernemen zodat de leefomstandigheden voor de bevolking verbetert en daardoor ook minder mensen naar een ander land vertrekken. Mensen moeten volgens Harris "het gevoel krijgen dat hulp onderweg is."

De pogingen om het leven in eigen land aantrekkelijker te maken, worden ondermijnd door onder meer corruptieschandalen. Harris zei dat er een Amerikaanse taskforce komt die lokale aanklagers zal helpen bij het straffen van corrupte mensen in Midden-Amerika. Bij zo'n sobere boodschap hoorde een sobere look: ook dát is Diplomatic Dressing. 

Foto's (c) The White House 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in