Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Venus en Serena Williams over hun vader: 'Hij was niet overheersend'

Een film over de tennisfenomenen, vanuit het standpunt van Richard Williams. Nu in de bioscopen: King Richard, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De film volgt Richard Williams, de volhardende vader van twee van de grootste atleten aller tijden die de wereld van het tennis uiteindelijk voorgoe...

Venus en Serena Williams over hun vader: 'Hij was niet overheersend'

Een film over de tennisfenomenen, vanuit het standpunt van Richard Williams.

Nu in de bioscopen: King Richard, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De film volgt Richard Williams, de volhardende vader van twee van de grootste atleten aller tijden die de wereld van het tennis uiteindelijk voorgoed zullen veranderen.

De tweemaal voor een Oscar genomineerde Will Smith (Ali, The Pursuit of Happyness, Bad Boys for Life) neemt de hoofdrol van Richard voor zijn rekening, onder regie van Reinaldo Marcus Green ( Monsters and Men).

Met een duidelijk beeld van hun toekomst voor ogen en met behulp van onconventionele methodes is Richard vastbesloten om van Venus en Serena Williams, die opgroeien in de arme wijk Compton, wereldberoemde tennissterren te maken.

Zussen Venus en Serena worden ook wel 'de liefdes van elkaars leven' genoemd. Serena heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat ze alles wilde doen wat Venus deed en Venus nam haar rol als grote zus uiterst serieus. Met resultaat: hun prijzenkasten puilen uit.

Venus en Serena met hun moeder Oracene

"Ik denk niet dat mensen ooit hebben nagedacht over wat er is gebeurd voor we professioneel tennis gingen spelen," zegt Venus over de film in Harper's Bazaar. "Dit is geen film over tennis, het is een film over familie."

De familie Price/Williams: met de klok mee Lyndrea Price, Oracene Price, Isha Price, Serena Williams, Venus Williams en Yetunde Price 

Serena: "Ik ben een dromer en ik hou van Marvel. Ik zie King Richard als Iron Man, met nog veel verhalen erom heen. Het volgende zou uiteraard het verhaal van Venus zijn en dan hebben we nog het verhaal van onze andere drie zussen, en onze moeder en het verhaal van Serena. Ik zie het als een soort superheldending."

Over vader Richard zegt Serena: "Veel mensen hebben een beeld van sportvaders, en zeker tennisvaders, dat ze erg overheersend zijn. Dat ging niet per se op voor mijn vader. Iedereen zegt: 'Hoe hebben jullie tennis zo lang volgehouden?' Nou, omdat we niet in een omgeving zijn opgegroeid waar het iets was dat we verafschuwden."

Serena over de adviezen van haar vader: "Hij zegt altijd: 'Neem je tijd. Het komt wel goed. Speel niet.' Hij zei ook altijd dat we vooruit moesten plannen. Als je faalt in je planning plan je je falen." Dat advies pasten de zussen ook buiten de tennisbaan toe, om een leven na hun tenniscarrière te visualiseren. "We hebben nooit gepland om alleen maar tennisspelers te zijn, we hadden altijd in ons hoofd dat we meer konden zijn."

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in