Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Ursula von der Leyen wordt wéér geschoffeerd

Seksisme aan de top is nog alom aanwezig. Je zou denken dat na het beschamende #SofaGate incident bij de Turkse president Recep Tayyip Erdogan vorig jaar, toen er voor haar geen stoel klaarstond,  de wereld van de diplomatie wel een lesje had geleerd. Niets daarvan, Europese Commissievoorzitter U...

Ursula von der Leyen wordt wéér geschoffeerd

Seksisme aan de top is nog alom aanwezig.

Je zou denken dat na het beschamende #SofaGate incident bij de Turkse president Recep Tayyip Erdogan vorig jaar, toen er voor haar geen stoel klaarstond,  de wereld van de diplomatie wel een lesje had geleerd.

Niets daarvan, Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen maakte opnieuw een vernederend en vrouwonvriendelijk momentje mee op het wereldtoneel. Er zijn blijkbaar nog altijd mannen die ervan uitgaan dat een vrouw geen krap 750 miljoen Europeanen kan vertegenwoordigen.

Het gênant moment had ditmaal plaats bij de Europees-Afrikaanse top die donderdag en vrijdag plaatsvond in Brussel. Von der Leyen stond met voorzitter Charles Michel van de Europese Raad en de Franse president Emmanuel Macron op een podium voor een fotomoment met vertegenwoordigers van de deelnemende landen. 

Alsof ze lucht is!

Onder hen de minister van Buitenlandse Zaken van Oeganda Jeje Odongo. Von der Leyen begroette hem bij het opkomen van het podium keurig met een hoofdknikje. Ze stond klaar om de Afrikaanse bewindsman de hand te schudden maar die liep haar straal voorbij, zo is te zien op beelden op sociale media.

Odongo lijkt heel even te knikken en loopt dan naar Michel en Macron en schudt hen licht voorovergebogen de hand. Vervolgens gaat hij doodleuk tussen Von der Leyen en Michel staan om zich met de borst vooruit te laten fotograferen.

Bonuspunten voor Macron

Daarna draait hij zich naar beide gastheren en bedankt hen voorovergebogen met een hoofdknik. De situatie zit zowel Macron als Michel niet lekker, blijkt. Nog voordat laatstgenoemde met een armgebaar richting Von der Leyen wijst, loopt de Franse president naar de Oegandees toe en dwingt hem met eenzelfde armgebaar zich om te draaien naar de Europese Commissievoorzitter.

Die bedankt hij dan door bijna overdreven voorover te buigen, zijn handen voor zijn buik gevouwen. Na een kort beleefdheidsgesprekje, waarbij Von der Leyen glimlachend knikt, buigt Odongo opnieuw richting de Franse president en verlaat het podium. Als het op dit niveau al misgaat... 

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in