Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Trijntje Oosterhuis speelt Maria in The Passion

'We kunnen de warmte en liefde uit het verhaal wel gebruiken.' Trijntje Oosterhuis gaat de rol van Maria vervullen in The Passion. Op Witte Donderdag 1 april zendt KRO-NCRV het muzikale paasevenement live uit vanuit Roermond. Oosterhuis is vereerd en vindt het heel bijzonder om de rol van Maria t...

Trijntje Oosterhuis speelt Maria in The Passion

'We kunnen de warmte en liefde uit het verhaal wel gebruiken.'

Trijntje Oosterhuis gaat de rol van Maria vervullen in The Passion. Op Witte Donderdag 1 april zendt KRO-NCRV het muzikale paasevenement live uit vanuit Roermond.

Oosterhuis is vereerd en vindt het heel bijzonder om de rol van Maria te vervullen. "Ik wil de kijker vanuit deze rol hoop geven, want dat heeft de wereld op dit wel nodig." De zangeres, die zelf moeder is van vier kinderen, herkent zich wel in Maria. "Ook ik zal ze ooit moeten loslaten in liefde."

Het verhaal, over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus, heeft een universele waarde volgens Oosterhuis. "Het heeft ons allemaal iets te zeggen. We kunnen de warmte en liefde uit het verhaal wel gebruiken."

In The Passion worden dit jaar voor het eerst een aantal Engelstalige hits in het Nederlands gezongen. Zo zingt Trijntje een Nederlandse vertaling van het nummer Tears in Heaven van Eric Clapton.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Powervrouwen
  • Yvette Kulkens