Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Topvrouw Giny Boer (59) frist C&A op

Ze is de eerste vrouwelijke CEO van het bedrijf in 181 jaar. Ga er maar aanstaan: 25.000 werknemers en 1400 winkels in achttien landen afstoffen,  opfrissen, duurzamer maken en 'weer een ziel geven'. Het is de uitdaging van Giny Boer (59), sinds een half jaar CEO van C&A. 'Je kocht daar je eerste...

Topvrouw Giny Boer (59) frist C&A op

Ze is de eerste vrouwelijke CEO van het bedrijf in 181 jaar.

Ga er maar aanstaan: 25.000 werknemers en 1400 winkels in achttien landen afstoffen,  opfrissen, duurzamer maken en 'weer een ziel geven'. Het is de uitdaging van Giny Boer (59), sinds een half jaar CEO van C&A.

'Je kocht daar je eerste bikini, maar in die winkel was ook de eerste roltrap'

Er is een reset nodig, vindt ze. "Toen ik klein was, ging ik altijd met mijn moeder en mijn zus naar de C&A in Groningen," zegt ze in de Volkskrant. "Daar hing kleding die superhip was. Je kocht daar je eerste bikini, maar in die winkel was ook de eerste roltrap. C&A stond bekend om zijn innovaties, het was een modern bedrijf. Zijn we dat nu nog? Nee, maar we willen het wel weer worden. En dan moet je dus terug naar de basis."  

Na 181 jaar is eindelijk een vrouw de baas. "Ik ben een rolmodel zonder dat ik het wil zijn," zegt ze. "Het is ook triest dat we het er nog steeds over moeten hebben."

"Jaren geleden vond ik een quotum voor vrouwen overbodig. Maar het duurt zo lang voor we in de top van het bedrijfsleven evenwicht bereiken. Ik vind het vreemd dat nu 30 procent in de raad van commissarissen vrouw moet zijn. Waarom niet 50 procent? Het belangrijkste is dat iedereen gelijke kansen heeft."

'Ik wil geen ego’s in mijn team, dat past niet'

Over haar manier van leiding geven: "Ik leid met kindness, vulnerability en cooperation. Wees aardig, durf je als leider kwetsbaar op te stellen en wees bereid om samen te werken. Ik wil geen ego’s in mijn team, dat past niet. Ik geloof ook niet in institutioneel leiderschap. Je wilt geleid worden door een mens, niet door een titel. Wie zichzelf op een voetstuk plaatst, weet niet wat er leeft bij de medewerkers."

Foto's (c) C&A

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in