Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Topeconome Barbara Baarsma (53) vertrekt bij Rabobank

Barbara Baarsma (53) stapt onverwachts op bij de Rabobank. De bekende econoom werkte zeven jaar bij de bank en vindt het tijd voor een nieuwe uitdaging

Barbara Baarsma

'Mijn leercurve vlakt af, tijd voor een nieuwe uitdaging.'

Topbankier Barbara Baarsma (53) stapt onverwachts op bij de Rabobank. De bekende econoom werkte in totaal zeven jaar bij de bank en vindt het tijd voor een nieuwe uitdaging, zo meldt het Financieel Dagblad.

Nouveau

De laatste twee jaar gaf Baarsma leiding aan het duurzame initiatief Rabo Carbon Bank. Dat bedrijfsonderdeel onderzoekt met boeren de mogelijkheden voor CO2-opslag in bijvoorbeeld de bodem en is bemiddelaar tussen partijen die CO2 opslaan en bedrijven die hun uitstoot willen terugbrengen of compenseren. Baarsma schrijft zelf over haar vertrek: "Omdat mijn eigen leercurve na deze twee jaar afvlakt en minder steil wordt, is het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging."

Nouveau

Baarsma speelt als econoom al jaren een grote rol in het publieke debat. Ze trad onder meer veel op in tv-programma De Wereld Draait Door om het politieke en economische nieuws te duiden. Als hoogleraar en eerder ook als lid van de Sociaal-Economische Raad (SER) sprak ze zich uit over veel politieke thema’s. Ze maakte daarnaast deel uit van de denktank Herstel NL, die pleitte voor een ander coronabeleid. Dat project werd geen succes, zoals ook haar uitspraken over een persoonlijk CO2 budget controversieel waren.  

Nouveau

Eerder was Baarsma onder meer directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Voor haar carrière bij de bank was ze al vrij bekend. Ze was kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER) en werkte als hoogleraar marktwerking aan de Universiteit van Amsterdam. Wat ze hierna wil gaan doen, is nog niet bekend.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in