Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Theatertip: Trijntje Oosterhuis zingt Burt Bacharach

'What The World Needs Now Is Love, Sweet Love.' Trijntje Oosterhuis ervaart de heropening van de maatschappij als een bevrijding, omdat ze eindelijk weer kan optreden. Vanaf deze maand staat ze met het repertoire van de intussen 93-jarige Amerikaanse levende legende Burt Bacharach in de Nederland...

Theatertip: Trijntje Oosterhuis zingt Burt Bacharach

'What The World Needs Now Is Love, Sweet Love.'

Trijntje Oosterhuis ervaart de heropening van de maatschappij als een bevrijding, omdat ze eindelijk weer kan optreden.

Vanaf deze maand staat ze met het repertoire van de intussen 93-jarige Amerikaanse levende legende Burt Bacharach in de Nederlandse theaters.

"Tussen ons is er een hechte vriendschap ontstaan," zegt ze in de Telegraaf. "Burt is echt een fenomeen, zeker nu hij al zo oud en fragiel is. Ik kan het nauwelijks geloven dat ik nu aan zijn rijtje wereldberoemde zangeressen en zangers ben toegevoegd."

Oosterhuis bracht in 2006 haar eerste album uit in samenwerking met grootmeester Burt Bacharach. Dat is misschien wel één van de grootste componisten van zijn generatie, liedjes als The Look Of Love, I Say A Little Prayer, That’s What Friends Are For, Raindrops Keep Fallin’, (They Long To Be) Close To You en vele andere stukken komen van zijn hand.

Hij werkte onder andere samen met Dionne Warwick, Dusty Springfield, Aretha Franklin, Tom Jones en Elvis Costello. Zijn werk is uniek en kenmerkt zich door ijzersterke composities en melodieën.

De samenwerking tussen Bacharach en Trijntje was 'een droom die werkelijkheid werd' voor haar en het album werd binnen no-time multi-platinum. Er volgde nog een album, Trijntje tourde met Bacharach door Japan en verschillende optredens volgden.

Songbook van Burt Bacharach in de theaters

Op het North Sea Jazz Festival van 2019 kwamen ze weer bij elkaar en de muzikale klik bleek nog steeds aanwezig. Ze besloten nog een album te maken, het album Everchanging Times met het Metropole Orkest en geproduceerd door Vince Mendoza.