Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Sonja Bakker legt werkzaamheden neer

De plagiaatperikelen zijn nog niet voorbij… Sonja Bakker heeft besloten te stoppen met haar werk. De dieetgoeroe kwam de afgelopen tijd regelmatig in het nieuws omdat ze plagiaat zou hebben gepleegd. Vandaag maakte ze aan RTL Boulevard bekend dat ze behoefte heeft aan rust. Meerdere foodbloggers ...

Sonja Bakker legt werkzaamheden neer

De plagiaatperikelen zijn nog niet voorbij…

Sonja Bakker heeft besloten te stoppen met haar werk. De dieetgoeroe kwam de afgelopen tijd regelmatig in het nieuws omdat ze plagiaat zou hebben gepleegd. Vandaag maakte ze aan RTL Boulevard bekend dat ze behoefte heeft aan rust.

Meerdere foodbloggers en diëtisten beschuldigde Bakker er de afgelopen weken van dat ze recepten zou hebben gekopieerd voor haar eigen boeken. Zo staan er meerdere recepten in haar boek die identiek zijn aan die in het tijdschrift Allerhande.

"Het is voor mij altijd heel belangrijk dat ik 100 procent achter mijn woorden kan staan, daarom valt het me zwaar dat dit toch is gebeurd", vertelt Bakker, die uiteindelijk moest toegeven dat er wel eens iets gekopieerd was, aan Boulevard. "Ik ben momenteel er erg van slag van en voel me 100 procent verantwoordelijk voor wat er gebeurd is. De komende periode heb ik behoefte aan rust."

Sonja Bakker en haar dieet waren vooral in de eerste jaren van deze eeuw erg populair. Het volgen van haar dieet, zogenoemd 'sonjabakkeren', werd opgenomen in de Dikke van Dale.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in