Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Sifan Hassan: vallen, opstaan en winnen!

Wat een sensationele atleet is ze toch. Zelfs als je niets geeft om sport, was het een adembenemend moment. Regerend wereldkampioen Sifan Hassan (28) heeft zich bij de Olympische Spelen geplaatst voor de halve finale van de 1.500 meter door haar serie te winnen. This is an incredible recovery by ...

Sifan Hassan: vallen, opstaan en winnen!

Wat een sensationele atleet is ze toch.

Zelfs als je niets geeft om sport, was het een adembenemend moment. Regerend wereldkampioen Sifan Hassan (28) heeft zich bij de Olympische Spelen geplaatst voor de halve finale van de 1.500 meter door haar serie te winnen.

Dat deed ze met een indrukwekkende sprint, nadat ze in de slotronde ten val was gekomen door een struikelpartij. Met indrukwekkende tegenwoordigheid van geest kwam ze meteen overeind en wist met een geweldige sprint haar enorme achterstand helemaal weg te werken en alsnog ruim te winnen.

"Ik schrok wel even, maar dacht meteen: ik kan niet stoppen", zei Hassan, die geen schade leek te hebben opgelopen. "Verder voel ik me goed."

Sifan is een Nederlandse atleet van Ethiopische afkomst die op haar 16de naar Nederland kwam. Over de redenen om Ethiopië te verlaten, wil ze niets zeggen: "Nee, nee, dan moet ik over politiek gaan praten," zegt ze in het Algemeen Dagblad. "En ik hou er niet van om over politiek te praten.". Sifan is razend goed is in het lopen van (middel)lange afstanden. Ze traint op Papendal, maar de laatste jaren ook veel in Amerika.

UPDATE

Sifan heeft vanmiddag Olympisch goud gewonnen op de 5000 meter. Het is het eerste atletiekgoud voor Nederland sinds Ellen van Lange won op de 800 meter in Barcelona, in 1992.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in