Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Schrijver Susan Smit: 'Laat de rebel in jezelf los!'

En graag een standbeeld voor Entgen Luijten. Susan Smits nieuwe roman De heks van Limbricht is een eerbetoon aan een 'lastige vrouw', die louter om haar scherpe tong en op basis van kwaadsprekerij en leugens werd gearresteerd. Het betreft Entgen Luijten, de laatste vermeende heks, die in 1674 in ...

Schrijver Susan Smit: 'Laat de rebel in jezelf los!'

En graag een standbeeld voor Entgen Luijten.

Susan Smits nieuwe roman De heks van Limbricht is een eerbetoon aan een 'lastige vrouw', die louter om haar scherpe tong en op basis van kwaadsprekerij en leugens werd gearresteerd.

Het betreft Entgen Luijten, de laatste vermeende heks, die in 1674 in Nederland gevangen werd genomen. Volgens Smit verdient Engten, destijds al ver in de zeventig was, een standbeeld: "Ze weigerde te bekennen wat ze niet op haar geweten had."

"In onze tijd en plaats in de wereld zou je bijna vergeten dat het voor een vrouw ooit gevaarlijk was om je te ontplooien en een dwarse kijk op de zaken te verkondigen," volgens Susan in de nieuwe Nouveau. "En toch is er een restje van die onveilig­heid in ons onderbewustzijn blijven hangen dat onze kracht en moed kan ondermijnen."