Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Schaatster Irene Schouten nu ook wereldkampioen

'Nu de Elfstedentocht nog!' Irene Schouten is in het Noorse Hamar voor het eerst in haar carrière wereldkampioen allround geworden. De koningin van de afgelopen Olympische Winterspelen met drie gouden plakken troefde op de afsluitende 5 kilometer Miho Takagi en Europees kampioene Antoinette de Jo...

Schaatster Irene Schouten nu ook wereldkampioen

'Nu de Elfstedentocht nog!'

Irene Schouten is in het Noorse Hamar voor het eerst in haar carrière wereldkampioen allround geworden. De koningin van de afgelopen Olympische Winterspelen met drie gouden plakken troefde op de afsluitende 5 kilometer Miho Takagi en Europees kampioene Antoinette de Jong af.

'Ik kwam helemaal kapot over de finish en kon amper nog lopen'

"Dat allrounden is een vak apart", zei Schouten bij de NOS. "Ik beheers de afstanden niet allemaal even goed, dus het is gewoon moeilijk. Tijdens mijn 1500 meter was ik al erg bezig met Takagi en reed ik verkrampt, maar ik wist dat ik niet te veel tijd mocht verliezen. Ik kwam helemaal kapot over de finish en kon amper nog lopen. Ik dacht: hoe ga ik dit overleven? De vijf kilometer ging daarna ook niet echt gemakkelijk, maar ik wilde zo graag blijven vechten voor die titel. Het was geen supertijd en ik zat ook tijdens de race al een beetje te balen, maar als zij het uiteindelijk ook niet halen komt er toch een mooie uitslag uit."

Ditmaal kon ze haar overwinning wél met haar familie vieren

"Jillert zei al heel gauw dat ze het niet zouden gaan redden. Maar ik wil pas juichen als ze over de finish zijn", aldus Schouten, die deze titel in tegenstelling tot haar olympische medailles wél met haar familie kon vieren. "Ik dacht dat ik meer voor de lange afstanden was en allround alleen mogelijk was als ik erop zou gaan trainen. Maar het is nu gelukt, deze kan ik weer van het lijstje afvinken." Wat er nog zoal op dat lijstje staat? "Wat denk je, de Elfstedentocht!"

Foto (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in