Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Sandra Schuurhof: 'Kleding voor staatsbezoeken, dat is echt wel even iets anders'

De presentatrice over de liefde, haar werk en haar bijzondere leven Ze is net vijftig en heel happy, presentatrice Sandra Schuurhof - single mom, fulltime job – praat over de liefde, grensoverschrijdend gedrag en opgroeien zonder vader. Dit gesprek vindt plaats vlak na de ‘The Voice of Hol­land-w...

Sandra Schuurhof: 'Kleding voor staatsbezoeken, dat is echt wel even iets anders'

De presentatrice over de liefde, haar werk en haar bijzondere leven

Ze is net vijftig en heel happy, presentatrice Sandra Schuurhof - single mom, fulltime job – praat over de liefde, grensoverschrijdend gedrag en opgroeien zonder vader.

Dit gesprek vindt plaats vlak na de ‘The Voice of Hol­land-week’, half januari, waarin de ene aantijging van seksueel overschrijdend gedrag op de werkvloer van de populaire talen­tenjacht de andere opvolgt, aange­zwengeld door Tim Hofman en zijn YouTube-platform BOOS.

Sandra Schuurhof (50) heeft die hele week elke dag Hart van Nederland gepresenteerd, zowel de vroege als late editie van de nieuwsrubriek, en zag de berichten voortdurend aan zich voorbijtrekken. Maar al brengt ze haar werkzame leven al sinds 1997 zowel voor als achter de schermen van de televisie­wereld door, zelf kreeg ze nog nooit met ongewenst gedrag te maken, con­stateert ze – bijna verwonderd.

'Zíe ik het dan niet?'

‘Toen ik de post van Katja Schuurman zag, waarin ze schrijft dat zij zelf wel 180 keer aangifte had kunnen doen, ben ik me gaan afvragen of ik misschien ergens aan voorbij was gegaan. Zíé ik het dan niet? Maar nee, ik heb daar echt nooit iets van meegemaakt. In mijn tijd bij RTL niet en ook nu bij SBS niet. Misschien is dat dan gewoon pure mazzel?’

Ze zet koffie aan een imposant en smaakvol kookeiland in haar Haagse herenhuis met hoge plafonds, waar ze klassiek en modern heeft gecombi­neerd. Aan de met kalkverf behandelde muren twee grote schilderijen van Paul Dikker, de halfbroer die ze in 2007 leerde kennen toen ze zomaar ineens bij haar biologische vader op de stoep stond en er vervolgens een hele familie bij kreeg.

Powervrouwen
  • Roger Neve