Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Sandra Bullock is even klaar met acteren, zet zich schrap voor leven met pubers

De komende jaren draait alles om haar kinderen. De nieuwe romantische comedy van Sandra Bullock (57) is zoals je een romcom van haar verwacht: door haarzelf geproduceerd, vlot en geestig, in de stijl van Miss Congenialty en The Proposal. Ze speelt een weduwe die romans schrijft en tijdens haar bo...

Sandra Bullock is even klaar met acteren, zet zich schrap voor leven met pubers

De komende jaren draait alles om haar kinderen.

De nieuwe romantische comedy van Sandra Bullock (57) is zoals je een romcom van haar verwacht: door haarzelf geproduceerd, vlot en geestig, in de stijl van Miss Congenialty en The Proposal.

Ze speelt een weduwe die romans schrijft en tijdens haar boektoer wordt overschaduwd door het érg aantrekkelijke model op de cover, gespeeld door Channing Tatum.

Omdat ze haar plots op feiten baseert, blijkt haar nieuwste boek een soort schatkaart naar een verloren geraakte cultuur op een eiland waar een – wat anders? – schat zou liggen. Een lichtgeraakte miljardair (Daniel Radcliffe) kidnapt Bullock om die te vinden.

Enter Brad Pitt in een leuke bijrol. "Hij was mijn achtste keuze," zegt Sandra grappend over Brad. "We hebben dezelfde kapper. Zij zei tegen hem dat hij aan mijn film moest meedoen tegen mij om aan zijn film mee te doen. Geen grap, zo is het echt gegaan." Bullock is inderdaad te zien in Pitts Bullet Train, die deze zomer draait.

Sandra woont al heel lang niet meer in Los Angeles, maar vestigde zich 22 jaar geleden in Austin, Texas waar ze een vrij aards leven leidt met haar zoon Louis (11) en dochter Laila (8). En ze laat doorschemeren dat dit de komende jaren prioriteit zal hebben en dat ze weliswaar zal blijven produceren, maar niet meer voor de camera te zien zal zijn. "Ik ga het wel weer doen, maar ik weet nog niet wanneer. Waarschijnlijk wanneer mijn kinderen al wat oudere tieners zijn, zestien, zeventien jaar, zoiets. Als ik hun puberteit overleef."

Sandra met haar kinderen, de nanny en haar vriend Bryan Randall in 2017

Ze is zich bewust van het feit dat haar (geadopteerde, zwarte) kinderen andere ervaringen hebben dan zij als witte vrouw en omschrijft dat als een eyeopener: "Ik dacht dat ik er wel het een en ander van wist en best woke was, en raad eens? Dat is dus niet zo. Ik leer van hen, ik laat hen me duidelijk maken wat hun realiteit is en wat ze nodig hebben."

'Ik vrees dat ik alle vormen van existentiële angst op hen projecteer'

"Als witte ouder die meer van haar kinderen houdt dan van het leven zelf ben ik bang voor alles. Ik vrees dat ik alle vormen van existentiële angst op hen projecteer. Maar het is belangrijk om hen niet te isoleren en in een beschermende bubbel te houden, hoe graag ik dat stiekem ook zou willen. Ze moeten alles kunnen zien wat er gebeurt, ook op het nieuws, en dat zelf verwerken en daar hun houding over laten bepalen. Dat is de beste manier om voor hen te zorgen, om er sterke volwassenen van te maken."

Sandra en Louis in 2013

Wat niet wil zeggen dat ze zich geen zorgen maakt. "Toen Lou zes was, droeg hij een hoodie met de capuchon over zijn hoofd en ik moest meteen denken aan Trayvon Martin (de zwarte jongen van 17 die bij het joggen werd doodgeschoten door een buurtwacht omdat hij er 'verdacht' uit zou hebben gezien).

"Ik kan me herinneren dat ik toen heb gezegd dat hij dat beter niet kon doen, omdat mensen het eng zouden kunnen vinden en anders zouden kunnen reageren dan wanneer hij een witte jongen zou zijn. Op een dag wordt lieve, grappige Lou een jongeman en zodra hij het huis uitgaat, kan ik hem niet meer overal volgen. Hoewel ik dat natuurlijk wel ga proberen," voegt ze er gekscherend aan toe.  

The Lost City is in Nederland te zien vanaf 14 april 2022

Foto's (c) Getty Images, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in