Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Powervrouw Mackenzie Scott schenkt $ 55 miljoen dollar aan goede doelen

Het is zoveel nuttiger dan het zoveelste jacht aanschaffen. Ondernemer Mackenzie Scott was jaren getrouwd met Jeff Bezos van Amazon. Ze was al handig met beleggen en hield aan de scheiding een gezonde bankrekening over: ze is de op drie na rijkste vrouw ter wereld. Met dat geld doet ze goede ding...

Powervrouw Mackenzie Scott schenkt $ 55 miljoen dollar aan goede doelen

Het is zoveel nuttiger dan het zoveelste jacht aanschaffen.

Ondernemer Mackenzie Scott was jaren getrouwd met Jeff Bezos van Amazon. Ze was al handig met beleggen en hield aan de scheiding een gezonde bankrekening over: ze is de op drie na rijkste vrouw ter wereld.

Met dat geld doet ze goede dingen. Zo heeft ze haar landgoed à 55 miljoen dollar (er staan twee huizen op, in een grote tuin met ook een zwembad, tennisbaan, botenhuis en eigen oever aan een meer) in de buurt van Los Angeles geschonken aan de stichting Californian Community Foundation (CCF).

De CCF gaat het verkopen, 90 procent van de opbrengst wordt in betaalbare huizen gestoken en de rest in een integratieprogramma voor immigranten in Los Angeles County.

Sinds haar scheiding heeft Scott al meer dan 12 miljard dollar aan goede doelen gegeven, waaronder 436 miljoen dollar aan Habitat for Humanity en 275 miljoen dollar aan Planned Parenthood.

Foto (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in