Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Pia Douwes ontvangt Oeuvre Musical Award

Ze is ‘Nederlands grootste musicalvedette’. Actrice Pia Douwes ontvangt dit jaar de Oeuvre Musical Award op het Musical Awards Gala, dat op 28 april plaatsvindt. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt. Douwes krijgt de prijs omdat zij volgens de jury “Nederlands grootste musicalvedette” ...

Pia Douwes ontvangt Oeuvre Musical Award

Ze is ‘Nederlands grootste musicalvedette’.

Actrice Pia Douwes ontvangt dit jaar de Oeuvre Musical Award op het Musical Awards Gala, dat op 28 april plaatsvindt. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt. Douwes krijgt de prijs omdat zij volgens de jury “Nederlands grootste musicalvedette” is.

De speciale oeuvreprijs is eerder al uitgereikt aan mensen als Andrew Lloyd Webber, Yan Tax, Björn ‘Abba’ Ulvaeus, Joop van den Ende, Jos Brink, Willem Nijholt, Harry Bannink en Annie M.G. Schmidt. De award wordt niet elk jaar toegekend.

Haar eerste rol in Nederland speelde Pia in de musical Cats

Douwes viert dit jaar haar 35-jarig theaterjubileum. Haar eerste rol in Nederland speelde zij in de musical Cats, in het buitenland debuteerde ze in Wenen in Little Shop of Horrors. Sindsdien heeft de actrice in meer dan vijftig producties in binnen- en buitenland gespeeld.

Zij stond op het podium in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, de VS en Rusland. Tot haar grootste producties behoorden hits als Elisabeth, Billy Elliot, Sunset Boulevard, Cabaret en Chicago.

Komend seizoen is Douwes te zien in de Nederlandse versie van de Broadwayhit The Prom. Zij vertolkt daarin de rol van de gefrustreerde actrice Dee Dee Allen, die in de nadagen van haar carrière nog hoopt op één grote glansrol. De rol werd in de Netflix-verfilming, die een jaar geleden uitkwam, gespeeld door Meryl Streep.

Foto's (c) Getty Images, Brunopress, Roy Beusker

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in