Petra van Bremen (62): 'Laat zien dat je er bent!'

Door Elleke van Duin
Petra van Bremen (62): 'Laat zien dat je er bent!'
© Roger Neve

Succesvolle carrièreswitch? Petra ging ervoor.

Tot haar 26ste was Petra van Bremen fotomodel, daarna werd ze regiomanager bij een uitzendbureau en op haar 44ste stopte ze met werken. In 2007 pakte ze met veel succes haar modellencarrière weer op.

In oktober verschijnt haar boek 'De tijd van je leven'.

"Deze wereld heeft oudere rolmodellen nodig," zegt ze in Nouveau. "Als ik een modeshow loop, krijg ik na afloop veel complimenten. “Wat fijn dat jij meedeed, dan zien we hoe het echt staat,” krijg ik dan te horen. Mensen identificeren zich graag met wat ze zien."

"Mijn eigen grote voorbeelden zijn Carmen Dell’ Orefice en Lauren Hutton. Zij stralen. Juist omdat ze zo’n mooie leeftijd hebben. Ze gunnen dat zichzelf. Dus dat is de boodschap van mijn boek: laat zien dat je er bent en geloof in jezelf."

Verder lezen?

Petra van Bremen (62): 'Laat zien dat je er bent!'

Het hele interview met Petra staat in de Nouveau die nu in de winkel ligt. Online bestellen kan ook, het nummer wordt dan zonder verzendkosten naar je opgestuurd!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in