Paulina Porizkova poseert in lingerie op Instagram (en krijgt de volle laag)

‘Zo kan ik het ook.’

Paulina Porizkova

In de categorie ‘Het is ook nooit goed’ kreeg model Paulina Porizkova (57) de afgelopen dagen veel commentaar op haar Instagram-account. De aanleiding: ze had een foto van zichzelf in lingerie geplaatst.

Dit is het plaatje in kwestie, waarbij het voormalig topmodel schreef: “Bijna 58? Oma, breien, bij de haard? Check, check, check, check! Ik ben de trotse stiefoma van vijf kinderen. Ik heb mijn trui zelf gebreid en ja: ik sta bij een open haard. Dit is hoe bijna 58 er voor mij uitziet.”

Good for her, zou je denken. Maar dat is dus niet hoe haar post door veel van haar miljoen volgers (en vast ook veel anderen die haar niet volgen maar de post aangeraden kregen) werd ontvangen.

Een paar dagen later toog Paulina nogmaals naar Instagram, ditmaal om een aantal van de reacties die ze had gekregen te delen.

Paulina Porizkova
© ANP

Zo schreef iemand: “Ja, dat is hoe 58 eruit ziet met heel veel geld, de beste behandelingen, fillers, Botox, lasers, trainers, chefs. Ik ben hoe je eruitziet zonder al dat.”

“Je wordt niet gracieus ouder”, schreef een ander. “Je lijkt veel ouders dan je eigenlijk bent.”

Porizkova liet het niet gebeuren en gaf tegengas.

“De meesten van jullie geven me heel veel steun en snappen wat ik wil doen: laten zien dat oudere vrouwen ook sexy en nog levensvatbaar zijn, zeker niet onzichtbaar. Maar er zijn altijd negatievelingen.”

Ze vervolgt. “Veel van de onaardige comments zeggen dat ik aandacht nodig heb, wat deels natuurlijk zo is, om niet onzichtbaar te zijn heb je aandacht nodig. En ik zou vrouwen hiermee objectiveren, wat ook deels waar is, al gebeurt dat al duizenden jaren.”

“Maar wat ik het ergste vindt zijn de comments die zeggen dat ik het recht niet heb om alle vrouwen van mijn leeftijd te vertegenwoordigen omdat ik lang en slank ben. Dat probeer ik ook helemaal niet. We zijn allemaal anders. Verdrietig dat veel vrouwen die uithalen dit doen omdat ze zichzelf niet liefhebben. Ze vergelijken, vinden dat ze niet voldoen. We kunnen allemaal alleen maar onszelf zijn.”

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in